Video: Varakkaat koiranomistajat Amerikasta ja Euroopasta kloonaavat koiriaan Etelä-Koreassa – ei todellakaan ole halpaa lystiä

Eteläkorealainen laboratorio kloonaa koirasi 80 000 eurolla 2:08

Etelä-Koreassa suhtaudutaan koiriin kaksijakoisesti. Ne saattavat päätyä usein lautaselle, mutta maasta löytyy myös yritys, joka on tehnyt äärimmäisestä kiintymyksestä koiriin kukoistavan bisneksen.

Korean tasavallan pääkaupungissa Soulissa toimii maailman ainoa kaupallinen koirien kloonaamiseen erikoistunut yritys nimeltä Sooam Biotech. Sen palveluihin on varaa vain kaikkein varakkaimmilla koiraharrastajilla. Siitäkin huolimatta asiakkaita riittää etenkin Pohjois-Amerikasta ja Euroopasta ruuhkaksi asti.

Esimerkiksi yksi chihuahuansa menettänyt asiakas halusi koirastaan kopion. Tutkimussyistä hännänheiluttajia tehtiinkin muutama enemmän, yhteensä 23 kappaletta ja tästä syystä pennut päätyivät Guinnessin ennätyskirjaan.

Palvelu toimii niin, että lemmikkinsä menettänyt asiakas lähettää yritykselle koirasta otetun kudosnäytteen, josta otettavilla geenitiedoilla hedelmöitetty munasolu istutetaan sijaisemon kohtuun. Lopulta 80 000 euron hintaan asiakkaat saavat kaksoiskappaleen kaipaamastaan karvaisesta perheenjäsenestä.

Nyt noin 10 vuoden aikana 60 tiedemiestä on kloonannut yhteensä yli 1000 koiraa. Jokaista pentua kohden vaaditaan 3-4 yritystä.

Ja vielä senkin jälkeen uutta koiraa pitää malttaa odotella hetki, sillä pentuja pidetään syntymän jälkeen eristyksissä useamman kuukauden ajan.

Ongelmatonta toiminta ei ole. Kriitikoiden mukaan kloonatut koirat esimerkiksi sairastuvat normaalikoiria useammin syöpään ja kuolevat nuorempina. 

Lue myös:

    Uusimmat