Brittinainen päätyi yllättäen mäyräpentueen adoptioäidiksi: "Ihan kuin olisi viisi vastasyntynyttä vauvaa kotona!"

Englannin Wolverhamptonissa asuva villieläinten pelastustyöntekijä julkaisi videon, jota harvoin pääsee näkemään. Tältä näyttävät mäyräpennut muutaman päivän ikäisinä! 

Villieläinsairaalassa työskentelevä 27-vuotias Hayley Robinson sai helmikuussa tehtävän, josta monet eläinystävät ovat taatusti kateellisia.

Hän sai nimittäin kotiinsa viisi pientä mäyrän pentua.

Paikalliset asukkaat olivat tuoneet muutaman päivän vanhat pennut Robinsonin eläinsairaalaan. Emo oli hylännyt pennut, koska niiden pesä oli joutunut kevättulvien armoille.

Näin pienet pennut kaipasivat ympärivuorokautista hoitoa, joten Robinson sai tehtäväkseen hoivata niitä kotonaan.

Näin suloiseen näkyyn ei voi olla rakastumatta, ja pennut nimettiin osuvasti rakkausteeman mukaisesti: Valentine, Rose, Juliette, Cupid ja Casanova.

Pentujen hoitaminen on ympärivuorokautinen työ 

Niin ihania kuin pennut ovat, niiden hoitaminen on raskasta työtä. 

Ensimmäisen kuukauden ajan pentuja piti ruokkia joka toinen tunti. Robinsonin hoitotehtäviin kuului myös pienten mäyrien peseminen, sukiminen ja jopa pottatreeni.

– Onhan se hauskaa, mutta hyvin vaativaa. Minun piti ottaa tehotorkkuja ruokintojen välissä. Ihan kuin olisi viisi vastasyntynyttä vauvaa kotona! Robinson kuvailee.

Videollaan Robinson halusi näyttää, miltä eläinpelastus voi näyttää.

– Ulkopuoliset pääsevät hyvin harvoin näkemään tätä puolta eläinpelastustyöstä. Videolla halusin näyttää muille millaista meidän arki voi olla.

Paluu luontoon häämöttää

Pentuarki ei kuitenkaan jatku loputtomiin, sillä mäyrät päästetään takaisin luontoon.  

Robinson hoitaa pentuja kotonaan yhteensä yhdeksän viikkoa, jonka jälkeen he siirtyvät villieläinsairaalaan. 

Mäyrien on tarkoitus päästä takaisin luontoon syksyllä. 

– Tässä työssä on välillä pakko laittaa tunteet sivuun. Mäyrien pitää saada elää elämää, jonka ansaitsevat, Robinson toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat