Mainos

Video: Vanhusten sarjaraiskaaja oikeudessa – syyttäjä vaatii maksimirangaistusta

1:37

Syyttäjä vaatii 25-vuotiaalle Miko Ville Kristian Huittiselle maksimirangaistusta vanhuksiin kohdistuvassa seksuaalirikosvyyhdessä. Hän pitää tapausta myös hyvin poikkeuksellisena.

– Kyllä tapaus minun kokemuksieni mukaan on hyvin poikkeuksellinen. Minulla ei ole tiedossa vastaavanlaista vanhuksiin kohdistunutta rikosvyyhtiä, kertoo kihlakunnansyyttäjä Hannele Selin-Hakala MTV Uutisille.

Turun hovioikeudessa käsiteltiin tänään tapausta, jossa hoitajaa syytetään useiden laitoshoidossa olevien vanhusten raiskauksista. Uhreja oli kymmenkunta, joista osa oli muistisairaita ja voimakkaasti liikuntarajoitteisia. Teot olivat pääosin oraalisia sukupuoliyhteyksiä.

Seksuaalirikosvyyhti tuli julkisuuteen viime syksyllä, kun Pirkanmaan käräjäoikeus antoi tapauksesta tuomion.

0:31

"Törkeän raiskauksen tunnusmerkistö täyttyy"

Oikeus tuomitsi Huittisen yhdeksäksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen. Tuomio tuli raiskauksista ja kahdesta seksuaaliseen tekoon pakottamisesta. Syyttäjä vaatii rangaistuksen koventamista.

– Osa teoista täyttää törkeän raiskauksen tunnusmerkistön ja siltä osin olen hakenut kuuden teon osalta muutosta käräjäoikeuden tuomioon.

– Alun alkaen jo käräjäoikeudessa vaadin 13:a vuotta eli maksimirangaistusta. Siinä tapauksessa, että vakavin rikos on törkeä raiskaus, silloin 13 vuotta on maksimirangaistus, Selin-Hakala sanoo.

Rikoksen selvittämisessä auttaminen alensi tuomiota

Pirkanmaan käräjäoikeuden mukaan miehelle olisi pitänyt määrätä 12 vuotta vankeutta. Rangaistusta kuitenkin alennettiin kolmella vuodella, koska oikeuden mukaan mies auttoi selvittämään rikokset, joilla ei ollut ulkopuolisia todistajia ja joista uhrit eivät voineet terveydentilansa vuoksi kertoa.

Syyttäjä yhtyy tähän perusteluun.

– Kirjasin haastehakemukseen jo ennen käräjäoikeuskäsittelyä, että vaikka vaadin rangaistukseksi 13 vuotta, hyväksyn kahden vuoden alennuksen. Vastaaja on selkeästi edistänyt asian selvittämistä esitutkinnassa kertomalla tapauksista ja edelleen olen täällä hovioikeudessa samaa mieltä. Kahden vuoden vähennys on aivan asiallinen, Selin-Hakala toteaa.

Puolustus ei kommentoinut tapausta MTV Uutisille. Hovioikeus antaa asiassa ratkaisun 8. heinäkuuta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.