Mainos

Video: Valvontakamera tallensi huumepomon pojan sieppauksen – kuka oli teon takana?

1:04

Joukko miehiä ja naisia istuu pöydän ääressä paremman väen ravintolassa lomakaupunki Puerto Vallartassa Meksikon Tyynenmeren rannalla. Yhtäkkiä sisään ryntää useita siviiliasuisia, rynnäkköasein varustautuneita miehiä. 

La Leche -ravintolan valvontakameraan tallentui, kuinka salissa olleet miehet pakotetaan aseilla uhaten paikan aulaan ja polvilleen.

Siepattujen joukossa oli Jesús Alfredo Guzmán Salazar,  maailman tunnetuimman, vankilassa olevan, huumeparonin Joaquín "El Chapo" Guzmánin poika. Huhujen mukaan siepattujen joukossa olisi ollut myös toinen hänen poikansa, Iván Archivaldo Guzmán Salazar. Huhua ei ole vahvistettu.

Sieppaus tapahtui viime maanantaina. Tänään tulleen tiedon mukaan poika on vapautettu. Salazarin, 29, vapaaksi pääsystä ilmoitti medialle Guzmanien sukulainen.  

Guzman Salazar vapautettiin yhdessä viiden muun miehen kanssa. Sieppauksen päättymisen ajankohtaa tai vapautuspaikkaa ei kerrottu julkisuuteen.  

Viranomaiset epäilevät, että sieppauksen takana oli Guzmánin johtaman Sinaloan huumekartellin kilpailija Jalisco Nueva Generación -kartelli, joka ilmaantui Jaliscon osavaltiossa vuosikymmenen vaihteessa. Se on levittäytynyt myös Eurooppaan ja Aasiaan. 

Kartellit kilpailevat huumereittien hallinnasta Yhdysvaltoihin.

Pelkona oli väkivaltainen kaaos

- Jos he käyttävät häntä (Guzmán Salazaria) vaihtonappulana, tilanne voi hoitua rauhallisesti. Mutta jos he tappavat hänet, (Meksikon) Tyynenmeren pohjoisrannikon seutu ajautuu kaaokseen, arveli sieppauksen jälkeen useita kirjoja huumekaupasta kirjoittanut toimittaja José Reveles uutistoimisto AFP:lle.

Joidenkin arvioiden mukaan kyse saattoi olla myös Sinaloan kartellin sisäisistä riidoista. Valvontakameralla nimittäin näkyy, kuinka ravintolaseurueen yksi miehistä kävelee ulos huoneesta, ja heti sen jälkeen sieppaajat rynnivät sisään. 

Viranomaiset tutkivat myös sitä, olisiko Puerto Vallartan poliisilla osuutta sieppaukseen. 

Meksiko alkoi taistella huumekauppaa vastaan armeijan avulla vuosikymmen sitten. Väkivalta kärjistyi, yli 160 000 ihmistä on kuollut ja lähes 30 000 kadonnut huumekauppaan liittyvässä väkivallassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.