Kolumbian etsityin huumepomo kiinni: Presidentti vertaa Pablo Escobarin vangitsemiseen

1:23
"Tätä voidaan verrata vain huumepomo Escobarin vangitsemiseen", kertoo Kolumbian presidentti. Katso puhe videosta.

Kolumbian suurimman huumekauppaliigan johtaja "Otoniel" on otettu kiinni, ilmoittavat maan viranomaiset. Presidentti Ivan Duque sanoi, että kyseessä on tämän vuosisadan kovin isku huumekauppaa vastaan. Duquen mukaan sitä voi verrata vain huumepomo Pablo Escobarin vangitsemiseen. 

Otoniel eli Dairo Antonio Usuga otettiin kiinni operaatiossa, johon osallistui 500 sotilasta ja 22 helikopteria.

Kolumbia on maailman suurin kokaiinin viejä ja Yhdysvallat sen suurin markkina. Yhdysvallat oli tarjonnut viiden miljoonan dollarin palkkiota Otonielin kiinniottoon johtavista vihjeistä.

Poliisin mukaan Otoniel oli lymyillyt viidakossa kotiseudullaan Urabassa. Välttääkseen jäljittämisen hän ei ollut käyttänyt puhelinta, vaan viesti lähettien avulla. Poliisipäällikkö Jorge Vargasin mukaan hän oli pysytellyt loitolla asutuksesta ja yöpynyt taivasalla. 

Otonielin johtama rikollisryhmä harjoittaa huumekaupan lisäksi laitonta kaivostoimintaa ja kiristystä. Sen vaikutusvalta on viime aikoina heikentynyt, kun viranomaiset ovat ajaneet sitä ahtaalle. 

Kolumbian syrjäseuduilla Otonielin johtama liiga, FARC-liikkeen rauhansopimuksesta irtaantuneet sissit ja ELN-liikkeen kapinalliset käyvät verisiä taisteluja hallitakseen huumekauppareittejä ja laittomia kaivoksia.

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja