Mainos

Video: Turun ja Rauman tiellä hurja myräkkä – sähkökatkoja korjataan koko viikonlopun

Kymmenettuhannet kotitaloudet ovat yhä ilman sähköjä. Lumipyry on painanut tuhansia puita sähköjohdoille ja katkonut johtoja

Sähköyhtiö Elenian asiakkaista on yhä sähköttä noin 39 000, heistä yli puolet Pirkanmaalla.

Oheinen video Kasitieltä Turun ja Rauman välistä kuvaa hyvin, kuinka talvi on tullut eteläiseenkin Suomeen vauhdilla.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Yhtiö arvioi, että tänään lumisade voi illan aikana vielä runsastua Keski-Suomessa ja Pohjanmaalla, mikä hankaloittaa tilannetta. Elenia arvioi, että vikojen korjaus kestää koko viikonlopun. Myös uusia sähkökatkoja voi syntyä. 

Lumi- ja räntäsateet jatkuvat etenkin maan keskiosassa ja illalla myös osin maan eteläosassa. Sakeinta lumisade on Pohjanmaan tienoilla, jossa ajokeli on paikoittain erittäin huono.

Lumisateiden pitäisi hellittää huomiseen mennessä. Pohjois-Lapissa pakkanen voi olla paikoin kireää viikonloppuna. Oheiset lumiset kuvat ovat Keuruun Huhkojärveltä.

Ilmatieteen laitos kertoo Twitterissä, että viime yö on ollut toistaiseksi kylmin tänä talvena. Enontekiön Näkkälässä mitattiin 21,5 astetta pakkasta.

Ajokeli paikoittain erittäin huono

Huono ajokeli on aiheuttanut myös kolareita. Karstulassa Keski-Suomessa neljä ihmistä loukkaantui Kivijärven tiellä sattuneessa nokkakolarissa.

Toinen autoista oli ajautunut vastaantulevien kaistalle. Pelastuslaitos kuvaili sääolosuhteita tiellä haastavaksi, sillä runsas räntäsade oli synnyttänyt tielle sohjoa.

Kolarissa loukkaantuneiden kolmen miehen vammat ovat lieviä. Vakavasti loukkaantui yksi nainen. Pelastuslaitoksen mukaan loukkaantuneet ovat iäkkäitä.

Lumisade on myös kaatanut puita sähköradalle. Jyväskylän ja Tampereen välillä junia korvataan toistaiseksi busseilla. Liikennevirasto ei osaa arvioida, kauanko radan korjaaminen vie.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.