Mainos

Tieltä on suistuttu ympäri Suomea – vakavin turma Savossa

Ajokeli on tänään ollut monin paikoin kehno, ja eri puolilla maata on tapahtunut lukuisia teiltä suistumisia, joissa on kuitenkin vältytty vakavimmilta henkilövahingoilta.

Poliisin mukaan ei vielä tiedetä, ovatko sääolosuhteet syynä myös Kangasniemen turmaan, joka sattui tiellä numero 13.

Kangasniemellä Etelä-Savossa sattui aamulla yhdeksän jälkeen henkilöauton ja rekan kolari, jossa kuoli henkilöauton kuljettaja. Itä-Suomen poliisilaitoksesta kerrotaan, että kuljettaja kuoli onnettomuuspaikalle ja että uhrin henkilöllisyyttä selvitellään vielä. Onnettomuuspaikan raivaustyöt ovat juuri päättymässä.

Sateet heikentävät ajokeliä

Lumisade tekee ajokelistä paikoin erittäin huonon tänään etenkin pohjoisessa ja idässä.

Voimakas sadealue kulkee tänään Suomen yli kohti itää. Maan etelä- ja länsiosassa sateet ovat enimmäkseen vettä, idässä ja pohjoisessa lunta. Pohjanmaalla, Keski-Suomessa ja Savossa sateet todennäköisesti alkavat lumena, mutta muuttuvat päivän aikana sään lämmetessä vedeksi.

– Itä- ja Pohjois-Suomessa ajokeli on erittäin huono lumisateessa. On jäisiä tienpintoja ja lumituiskua. Lunta voi enimmillään kinostua kymmenen senttimetriä, sanoo MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen.

Lämpimintä tänään on Lounais-Suomessa, yli viisi plusastetta. Maan keskivaiheilla lämpötilat vaihtelevat nollan molemmin puolin. Pohjois-Suomessa on pakkasta, Lapissa alimmillaan -10 astetta. Vielä eilen Lapissa oli paikoin -30 astetta, joten sää lauhtuu rajusti.

Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus toivoo varoivaisuutta liikenteeseen myös yllättävien tielle tupsahtajien takia.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.