Mainos

Alkutalvi iski Suomeen: junaradalla liikenne poikki, pelti kolisi liikenteessä, yli 41 000 sähköttä

Liukas ajokeli on aiheuttanut kolareita eri puolilla Suomea ja etenkin Pirkanmaalla kamppaillaan sähkökatkojen kanssa. Junaliikenne on poikki Tampereen ja Jyväskylän välillä toistaiseksi.

Alkutalvi on haitannut liikennettä eri puolilla Suomea ja katkonut sähköt kymmeniltätuhansilta.

Tampereen ja Jyväskylän väliä kulkevat junat korvataan toistaiseksi linja-autoilla. Rataliikennekeskus ei pystynyt aamulla arvioimaan, milloin Tampereen ja Jämsän välisen junaradan vauriot saadaan korjattua. Radalle on kaatunut puita.

Sähköjä poikki, maitoauto nurin

Arviolta noin 41 000 kotitaloutta on ilman sähköjä. Lumipyry oli katkonut sähköjä illalla ja yöllä etenkin Pirkanmaalla.

Tieliikenteessäkin on tapahtunut.

Karstulassa Keski-Suomessa neljä ihmistä on loukkaantunut Kivijärven tiellä sattuneessa nokkakolarissa.

Toinen autoista oli ajautunut vastaantulevien kaistalle. Pelastuslaitos kuvaili sääolosuhteita tiellä haastavaksi, sillä runsas räntäsade oli synnyttänyt tielle sohjoa.

Ruovedellä Pirkanmaalla kaksi ihmistä loukkaantui vakavasti perjantaina alkuillasta, kun maitoauto ja pakettiauto törmäsivät.

Myöhemmin illalla bussi ajoi ulos liukkaalta tieltä, Aamulehti kirjoittaa. Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa.

Kolareita ja ulosajoja sattui myös Keski-Suomen Kinnulassa ja Pirkanmaan Kangasalla.

Haapavedellä Pohjois-Pohjanmaalla nuori nainen ajoi ulos liukkaalta tieltä eilen illalla. Kuljettaja ja kyydissä ollut nainen loukkaantuivat lievästi.

Lumi- ja räntäsade heikentää tänään myös maanteiden ajokeliä läntisessä Suomessa. Ajokeli on jo erittäin huono Pirkanmaalla ja muuttuu erittäin huonoksi päivän mittaan Satakunnassa, Keski-Suomessa sekä Pohjanmaalla lukuun ottamatta Pohjois-Pohjanmaata.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.