Video täyteen ahdetusta uima-altaasta kiinalaisessa vesipuistossa hirvittää – "Ei tuolta näe, jos joku onkin hukkumassa"

Video ääriään myöten täyteen ahdetusta uima-altaasta kiinalaisessa vesipuistossa on monen uimarin sekä uimavalvojan pahin painajainen.

Useat mediat, kuten New York Post, uutisoivat Pohjois-Kiinassa sijaitsevan vesipuiston uima-altaasta, jonka oli annettu täyttyä kirjaimellisesti ääriään myöten täyteen värikkäin uimarenkain varustautuneista uimareista.

Moni videon nähnyt sanoo, että uimarenkaita pursuileva allas näyttää yläpuolelta ilmasta käsin kuvatulla videolla enemmänkin lautaselliselta värikkäitä aamiaismuroja lillumassa kulhollisessa maitoa.

Kyseessä on Daqing Heiyun vesipuisto Kiinan pohjoisimmassa maakunnassa Heilongjiangissa. Materiaali on kuvattu 7. elokuuta.

Videolta voi nähdä, että osa vedessä lilluvista uimareista ei välitä väenpaljoudesta, kun taas osa ei osannut nauttia olostaan ja työnsi kyynärpäillä muita uimarenkaita kauemmas. Kyseisessä uima-altaassa on aaltokone, joka liikuttaa altaan vettä simuloiden meren aaltoja.

– Tämä on täysin normaalia viikonloppuisin. Puiston pitäisi vahtia sisääntulijoita tarkemmin, jotta tällaiselta vältyttäisiin, vesipuiston työntekijä kertoo.

Vaarallista ja epähygieenistä?

Video täyteen ahdetusta altaasta on herättänyt runsaasti ihmetystä sen nähneissä, kertoo Unilad.

– Olen pahoillani, mutta tämä ei näytä ollenkaan hauskalta tai rentouttavalta, eräs katsoja kommentoi.

– Voi ei, miten tuo voi olla kenestäkään hauskaa? Menettäisin hermoni, kirjoitti toinen.

Monet myös osoittivat huolensa altaan turvallisuudesta. Uimavalvojien on vaikea nähdä väenpaljoudessa, jos joku uimari vajoaa pinnan alle, eikä pääse enää omin avuin takaisin pintaan haukkaamaan happea.

– Ei tuolta näe, jos joku onkin hukkumassa, kommentoi eräs.

– Tuo on pahin painajaiseni, kommentoi eräs YouTube-käyttäjä.

Myös veden puhtaudesta on moni esittänyt epäilyksensä.

– Kuvitelkaa, kuinka likaista vesi on noin monen ihmisen uidessa siinä, kommentoi eräs.

Videon julkaisun jälkeen kerrotaan, että vesipuisto on rajoittanut uimareiden maksimimäärää altaassa. Henkilökunta on myös ohjeistanut vieraita ajoittamaan vierailunsa puistossa viikonloppuja rauhallisempiin ajankohtiin.

Katso myös: Näin tunnistat hukkuvan:

Näin tunnistat hukkuvan 2:41
Viestintäasiantuntija Niko Nieminen Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitosta antaa ensiohjeet rannalla olijalle.

Lue myös:

    Uusimmat