Video tallensi järkyttävän kokemuksen – Diana, 26, joutui synnyttämään yksin sellissään, vie nyt tapauksen oikeuteen: "Kukaan ei tehnyt elettäkään auttaakseen minua"

Karmeaa! Nainen joutui synnyttämään yksin sellissä 1:26
Videolla näkyy, kuin Diana Sanchéz vaikeroi synnytystuskissaan vankisellissään.

Synnytys on yksi niistä hetkistä naisen elämässä, jotka syöpyvät mieleen. Usein kokemusta pidetään hienona, mutta 26-vuotiaan Diana Sanchézin synnytys oli kaikkea muuta: hän joutui synnyttämään poikansa Jordanin yksin vankisellissään. 

Diana Sanchézia pidettiin vankina Denver Countryn vankilassa Yhdysvalloissa identiteettirikoksesta epäiltynä, kun synnytys alkoi. Naisen mukaan hänelle ei annettu mitään lääketieteellistä apua, vaikka hän huusi tuskallisesti koko synnytyksen ajan.

Nyt Sanchez on haastanut viranomaiset oikeuteen tapauksen vuoksi, kertovat useat yhdysvaltalaismediat, muun muassa The Washington Post. 

"Kukaan ei auttanut"

Sanchez vapautettiin synnytyksen jälkeen, mutta hän aikoo käynnistää oikeustoimet Yhdysvaltain kaupunkien ja maakuntien virkamiehiä vastaan tilanteesta, jota hän kuvaili "käsittämättömäksi".

– Tunsin itseni avuttomaksi, kukaan ei auttanut. Siellä oli niin monta ihmistä, mutta kukaan ei tehnyt elettäkään auttaakseen minua, nainen sanoo.

– Kipu oli sanoin kuvaamatonta. Mutta se, ettei kukaan välittänyt, sattuu eniten.

Vartijat kieltäytyivät auttamasta

Sanchez pidätettiin kaksi viikkoa ennen synnytystä identitteettivarkaudesta.

Lapsi syntyi kello 10.44, eli kuusi tuntia sen jälkeen, kun Sanchez sanoi ensimmäisen kerran synnytyksen käynnistyneen. Vartijat kieltäytyivät tulemasta naisen avuksi, vaikka lapsivesi meni tuntia myöhemmin.

Synnytyksen jälkeen miespuolinen sairaanhoitaja käveli sisään selliin ja otti vastasyntyneen pojan syliinsä. Itse synnytyksessä hänkään ei auttanut naista.

Tapahtumaa seuranneet vankilan henkilökunnan jäsenet on haastettu oikeuteen.  

Lue myös:

    Uusimmat