Sairaalasta käännytettiin pois – LeeAnn synnytti esikoisensa kotona kylpyammeessa: "Näin jälkikäteen ajateltuna minun olisi pitänyt pitää puoleni"

Isä auttoi lapsensa maailmaan hotellin parkkipaikalla 1:52
Amerikkalaisisä auttoi vaimonsa synnytyksen läpi parkkipaikalla Milwaukeessa, Wisconsinissa, kun vauva ei malttanut odottaa sairaalaan asti. Puhelimen päässä avusti hätäkeskuspäivystäjä.

LeeAnn synnytti lapsena kodin kylpyammeessa, koska hänet käännytettiin sairaalasta kotiin. – Näin jälkikäteen ajateltuna minun olisi pitänyt pitää puoleni, ensisynnyttäjä toteaa.

Yhdysvaltalaispari väittää synnyttäneensä kotona, koska sairaala ei ottanut heitä vastaan. Virginialaispariskunnan lapsi syntyi kodin kylpyammeessa, kertoo ABC News.

"En tiennyt, mitä se tarkoittaa"

LeeAnn Bienaime, 27, lähti miehensä Leon, 29, kanssa synnyttämään elokuussa 2019. LeeAnnin mukaan hänellä oli jatkuvia ja intensiivisiä supistuksia.

– Olin varma, että meidän vain otetaan sisään... kaikilla (synnytyskurssi)tunneilla ja tapaamisillamme meille kerrottiin, että jos minuutin supistuksia on viiden minuutin välein yhden tunnin ajan, pitää lähteä sairaalaan, LeeAnn muistelee.

Pari oli kellottanut supistukset ja havainnut säännön täyttyneen. Sairaalassa LeeAnnia ei kuitenkaan otettu vastaan, sillä kohdunsuu oli avautunut vain pari senttiä. Paria käskettiin tulemaan myöhemmin takaisin, kun kohdunsuu olisi avautunut viisi senttiä ja käveleminen ja puhuminen olisi hankalaa.

– En tiennyt, mitä se tarkoittaa, koska olen ensikertalainen äitinä. Mistä tiedän, että olen avautunut viisi senttiä, LeeAnn pohti.

– Näin jälkikäteen ajateltuna minun olisi pitänyt pitää puoleni eikä lähteä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Tunsin painetta ja pään"

Pari palasi kotiin. Muutaman tunnin kuluttua LeeAnn koki rajuja kipuja. Pian hän ymmärsi, ettei enää ehtisi sairaalaan.

– Olin kivuissa ja Leo kysyi: "Menikö lapsivesi?", tunsin painetta ja tunsin [vauvan] pään, LeeAnn muistelee.

Leo soitti välittömästi hätäkeskukseen. Mies yritti muistella, mitä heidän näkemillään synnytysvideoilla toimittiin.

Synnytti kylpyammeessa miehensä avustuksella

LeeAnn tajusi, että hänen täytyy vain rentoutua ja antautua kokemukselle – muuta ei olisi tehtävissä. Pari päätti, että LeeAnn synnyttäisi kylpyammeessa.

Kun nainen oli asettunut paikalleen, Leo pyysi häntä ponnistamaan "kerran kunnolla".

– Poika liukui ulos, nappasin hänet ja käänsin hänet. Käärin hänet pyyhkeeseen ja annoin hänet LeeAnnille, Leo muistelee.

"Hetkinen, miksi taustalla on sampoo?"

LeeAnn piteli lastaan rinnallaan. Leo otti kuvan hetkestä, kuten olisi tehnyt sairaalassakin.

– Kaikki, joille olemme näyttäneet kuvan, kysyvät: "Hetkinen, miksi taustalla on sampoo?", Leo kuvailee.

Pelastushenkilökunta kehui parin toimintaa saavuttuaan paikalle.

Lapsi voi hyvin

Lapsen nimeksi tuli Joachim. Hän voi hyvin. LeeAnn on kiitollinen siitä, ettei synnytyksessä ollut ongelmia; hän on kuitenkin harmissaan siitä, että heidät lähetettiin kotiin.

– Aluksi olin vihainen, ja minulla oli oikeuskin olla, koska jokainen, jolle puhuin tästä jälkeenpäin, sanoi, ettei minua olisi pitänyt käskeä kotiin, LeeAnn sanoo.

On saanut anteeksipyynnön

Sairaala julkaisi tiedotteen, jossa kertoi, ettei kommentoi yksittäisiä potilastapauksia, mutta kertoo olleensa LeeAnniin yhteydessä. Myös LeeAnn kertoo saaneensa anteeksipyynnön.

Hän toivoo, että muut ensisynnyttäjät oppisivat hänen kokemastaan.

– Jos olisin osannut kunnolla pitää puoliani, olisin jäänyt sairaalaan. Kun et tiedä [asioista] paremmin ja koet, että olet taakka lääkäreille, et tiedä ja menet vain kotiin.

Lue myös:

    Uusimmat