Mainos

Video: Superpesiksessä hurja tilanne – pallon tyrmäämä pelaaja sai nopeasti ensihoitoa

0:57

Torstain Superpesis-kierroksella Kouvolassa kovan lyönnin päähänsä saanut Hyvinkään Tahkon Kimmo Carlson oli nopeasti hyvissä käsissä, kun kentältä ja katsomosta löytyi heti ensihoitaja ja erikoislääkäri tarkistamaan hänen tilannettaan.

Tahkon vierasottelu Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan keskeytyi noin kymmeneksi minuutiksi, kun KPL:n Toni Laakso kumautti kovan lyönnin etupelaajana ulkokentällä olleen Carlsonin otsaan. Kaikeksi onneksi Carlson sai hiukan räpylää pallon eteen, mikä saattoi vaimentaa osumaa jonkun verran.

Ensihoitajat olivat nopeasti paikalla ja saattelivat Carlsonin ambulanssikyydillä sairaalaan tarkistettavaksi. Pelaaja oli kovasta tällistä huolimatta koko ajan tajuissaan ja pääsi ottelun jälkeen kotimatkalle muun joukkueen mukana. Hän vilkutti yleisölle noustuaan itse auton kyytiin kentällä.

Carlson julkaisi pelin jälkeen Instagramissa kuvan itsestään pienen huumorin kanssa.

– Lämmin suositus räpylälle pesäpallon kiinniottamisessa! Carlson kuittasi.

Hyvinkään Tahkosta vahvistettiin perjantaina MTV Sportille, että Carlson on kunnossa ja tilanteesta selvittiin vielä alustavien tietojen mukaan mitä ilmeisimmin säikähdyksellä.

KPL voitti ottelun jaksoin 2-1 ja nappasi jo 18. peräkkäisen voittonsa Superpesiksessä.

Pelinjohtaja Mäkinen ollut ensiapuna vakavammassakin pesisonnettomuudessa

KPL:n puheenjohtaja Jyrki Hyttinen seurasi tilannetta kotipesän takana.

– Ikävän näköinen tapahtuma. Se oli kova lyönti ja tuli tietysti kohtuullisen läheltä, kun hän etupelaajana pelasi siinä.

– Siinä oli hyvin ensiapupaikalla, kun kakkospelinjohtajamme Jukka Mäkinen on ammatiltaan ensihoitaja, ambulanssikuljettaja, ja myös ambulanssiväkeä oli katsomassa peliä, Hyttinen kertoo.

Kaiken lisäksi yksi KPL:n vakiokatsojista on ammatiltaan sisätautien erikoislääkäri, ja myös hän oli nopeasti auttamassa iskun saanutta vierasjoukkueen pelaajaa.

Kakkospelinjohtaja Mäkinen on Hyttisen mukaan ollut isoksi avuksi myös aiemmin, kun kentällä on sattunut vaaratilanteita.

– Muun muassa viime vuonna vieraspelissä Alajärvellä sattui vähän vastaava tilanne, kun meidän lukkarimme Janne Kivipelto löi vastustajan lukkaria mailalla kurkunpäähän. Siellä ei ollut muuta väkeä paikalla, niin Mäkisen Jukka hoiti häntä siinä ensi alkuun ennen ambulanssin tuloa.

– Se oli ilmeisesti jopa pahemman oloinen paikka silloin, koska kurkunpäähän on tietysti ihan suojaton alue. Siihen kun tulee turvotusta, niin riskit ovat monenlaisia. Vaikka tietysti päävammatkin ovat aina oma lukunsa, Hyttinen kertoo.

Carlsonin saama osuma löytyy jutun ylälaidan videolta. Alla Jari Porttilan raportti ottelusta torstain Tulosruudusta:

2:11

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja