Mainos

Video: Pulaan joutunut peura pelastettiin jäiden seasta – "Se tiesi, että ollaan auttamassa"

0:32

Lappajärven palokunnalla oli toissapäivänä tavallista erikoisempi pelastustehtävä. Pintapelastajat auttoivat jäihin pudonneen peuran rannalle.

Päivystävä palomies Jari Övermark kertoo MTV Uutisten haastattelussa, että pelastuslaitokselta tuli tieto kahden peuran pudonneen jäihin Ähtävänjoella. Toinen eläimistä pääsi ylös omin avuin, mutta toinen jäi jäiden sekaan.

– Päivystäjänä menin paikalle ensimmäisenä. Hälyttäjäkin oli vielä paikalla ja näytti, missä peura polskuttaa. Eläin oli jäissä noin 150 metrin päässä tieltä. Sinne sitten vietiin pintapelastajien varusteen rantaa pitkin, Övermark kertoo.

Tehtävä oli tavallista erikoisempi, mutta Övermarkin mukaan palokunnasta löytyy sopimuspohjaisena asiantuntija joka lähtöön. Peuran pelastustaktiikka pystyttiin pohtimaan sen mukaan sopivaksi.

Peura ui avannossa ympäriinsä, mutta pintapelastajien tullessa lähelle, se tuntui Övermarkin mukaan ymmärtävän, että sitä ollaan auttamassa.

– Se ui jopa ihmisiä kohti. Kenellekään ei aiheutunut mitään vaaraa. Pintapelastajat saivat köyden peuran taakse ja sen sarviin kiinni. Sillä sitten vedettiin se rannalle, pelastustehtävää johtanut palomies kertoo.

Peura makasi Övermarkin mukaan 4-5 minuuttia rannalla. Siinä eläintä hierottiin ja kylmät vedet pyyhittiin sen päältä pois. Vaikka peura ui jäiden seassa, se oli Övermarkin mukaan hyvässä kunnossa. Jaloissakaan ei ollut mitään jälkiä.

– Juuri, kun käskin hakea peittoja, peura hyppäsi pystyyn ja loikki metsään. Terveeltä se näytti, kun lähti. Kylmissään se toki oli vielä.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.