Mainos

Video: Pikkuautoja, pehmoleluja ja mielettömästi Legoja – Herra Porokaran liike on todellinen aarreaitta

5:30

– Jos lähdet vasemmalle, sieltä löytyy pehmoleluja, fantasiahahmoja, pikkuautoja... Ja Legoja. Jos lähdet oikealle, sieltä löytyy pehmoleluja, fantasiahahmoja, pikkuautoja. Ja lisää Legoja.

Georg Porokara opastaa teollisuushallissa kuin vanha velho aarteidensa keskellä. Hän ohjaa asiakkaat oikeille käytäville ja sinne asiakkaat katoavat, sillä käytävät ovat kapeita polkuja ja joka puolella on tavaraa parin metrin korkeuteen. Tavaraa on valtavasti, mutta ylitse muiden ovat Legot. 

– Katsos näitä, aitoja 60-luvun Lego-renkaita, sanoo Porokara ja avaa yhden lukemattomista vetolaatikoista.

Renkaat ja vanteet ovat säntillisessä järjestyksessä.

– Ja tässä on vähän uudempia Lego-akseleita, niissä on jo jousitus, katso, sanoo Porokara ja esittelee innostuneena minimaalisen iskunvaimentimen toimintaa. 

Kosto serkulle

Porokara on pyörittänyt osto- ja myyntiliikettään Helsingin Malmilla jo parikymmentä vuotta, mutta myynti on ollut hiljaista viime vuosina.

– Aikaisemmin minulla oli paljon huonekaluja, mutta nykyään ihmiset myyvät netin kautta tavaroita toisilleen. Niinpä minulle on jäänyt aikaa keskittyä Legoihin.

– Serkulla oli aikoinaan Legoja, minulla ei. Joka sunnuntai hän tuli meille Lego-laukkunsa kanssa leikkimään. Ja kun leikit oli leikitty, Legot katosivat takaisin laukkuun. Siitä jäi trauma ja tämä on nyt vähän niin kuin minun kostoni, naureskelee Porokara.

– Ei tämä ole maan suurin Lego-kokoelma, mutta niin suuri, että riittää minulle ja kaiken lisäksi se kasvaa itsekseen koko ajan. 

Kaikki ei ole myyty

Monissa Lego-rakennelmissa lukee "Myyty". Se on huijaus, myöntää Porokara.

– Yritän ohjata asiakkaat pois sellaisten Legojen luota, joita en haluaisi myydä. Lapseni ovat jo aikuisia ja mahdollisille lapsenlapsille olen kerännyt erilaisia aarteita, myhäilee Porokara.

Hän johdattaa kameramme sellaisen hyllyn luokse, jonne asiakkailla ei ole pääsyä. Ylimmästä laatikosta hän kaivaa esiin pieniä Lego-nukkeja vuosikymmenten takaa.

Niillä on muodikkaat 70-luvun vaatteet ja tyttönukeilla hulmuavat suortuvat. Hahmoista näkee heti, että ne saisivat pienet tytöt sekaisin.

– Esimerkiksi nämä, näitä en ole laittanut myyntiin, virnistää Porokara ja sulkee laatikon ennen kuin joku niistä karkaa. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.