Video paljastaa tuhot: Maailman tärkeimpiin lukeutuva Porsche-kokoelma kärsi isoja vaurioita räjähdyksessä – yksi kuollut

1:01
Arvokas Porsche-kokoelma kärsi vaurioita kaasuräjähdyksessä USA:ssa.

Pohjois-Carolinassa sattunut kaasuräjähdys vaati yhden ihmisen hengen ja pitkälti toistakymmentä loukkaantunutta vietiin sairaalaan. Räjähdys vaurioitti pahasti myös yhtä maailman uniikeimmista Porsche-kokoelmista.

Pohjois-Carolinan Durhamissa sijaitsee Yhdysvaltain suurin ja yksi koko maailman merkittävimmistä klassikko-Porschejen kokoelmista.

Ingram Collection -nimellä tunnettu kokoelma koostuu yli kahdeksastakymmenestä toinen toistaan harvinaisemmasta Porschesta aina 918 Spyderista kolmanneksi vanhimpaan jäljellä olevaan 356:een. Jopa Porsche itse on ylistänyt kokoelman olevan "henkeäsalpaava läpileikkaus autoilun historiasta".

Kyseessä on siis jokaisen Porsche-fanin maanpäällinen taivas. Kunnes se muuttui keskiviikkona helvetiksi.

Mittaamattoman arvokkaan kokoelman sisäänsä kätkevän varaston vieressä sijaitsevassa rakennuksessa tapahtui noin kello kymmeneltä aamupäivällä kaasuräjähdys, joka tuhosi rakennuksen täysin ja romahdutti suuren osan Porsche-varastosta.

Rakennuksessa toimineen kahvilan omistaja, 61-vuotias Kong Lee, menetti henkensä ja 17 muuta loukkaantui. Heistä kuusi on kriittisessä tilassa.

Porsche-kokoelman isä, Bob Ingram, on lääkeyhtiö GlaxoSmithKlinen entinen toimitusjohtaja. Hän ei ole suostunut kommentoimaan tapausta yhdysvaltalaisille tiedotusvälineille.

Toistaiseksi ei ole selvyyttä, kuinka suuria vaurioita kokoelma on kärsinyt. Alta löytyvistä kuvista ja videoista voi kuitenkin todeta räjähdyksen tehneen pahaa jälkeä.

Lähde: The Drive

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja