Video: Näin 3D-tulostetaan auto – sarjatuotantoon parin vuoden päästä?

3D-tulostettu auto on pian täällä 1:01

Autojen 3D-tulostaminen on tulevaisuutta, mutta tulevaisuus on yllättävän lähellä.

Jonain päivänä ei-niin-kaukaisessa tulevaisuudessa voit marssia autoliikkeeseen, valita haluamasi designin ja saada mieltymystesi mukaan rakennetun ja 3D-tulostetun auton vielä saman päivän aikana.

Tämä on Jay Rogersin visio. Rogers on yhdysvaltalaisen autoja 3D-tulostavan Local Motors -yrityksen toimitusjohtaja.

Tavallinen auto koostuu tuhansista ja taas tuhansista pienistä osista. 3D-tulostetun auton kohdalla puhutaan kuitenkin vain joistain kymmenistä osista.

Alla olevalla videolla on Local Motorsin vain 44 tunnissa tulostama ajokelpoinen auto. Auton moottoria, renkaita ja teknisiä järjestelmiä ei ole tulostettu, vaan ne on liitetty tulostettuun runkoon. Videolta myös näkee, miltä auton valmistaminen käytännössä näyttää.

Jos YouTube-upotus ei näy, katso video täältä.

Tällä hetkellä Local Motors työstää LM3D-sarjaa, johon kuuluvat ReLoad Swim ja ReLoad Sport -mallit.

Yrityksen insinöörit ja suunnittelijat pyrkivät saamaan Yhdysvaltain turvallisuusstandardit täyttävän 3D-tulostetun auton markkinoille vuoteen 2017 mennessä.

Local Motorsin tavoitteena on tehdä 3D-tulostetuista autoista jopa perinteisesti valmistettuja autoja turvallisempia.

LM3D:n tulostamiseen käytettävä materiaali on 80 prosenttisesti ABS-muovista ja 20 prosenttisesti hiilikuidusta koostuvaa seosta.

75 prosenttia LM3D:stä on peräisin 3D-tulostimesta. Tulevaisuudessa yritys pyrkii rakentamaan auton 90 prosenttisesti tulostamalla.

Lähde: Local Motors

Lue myös:

    Uusimmat