Mainos

Video: Mustan maan keskellä vähän valkeaa – etelässäkin on jo päästy suksille

1:13

Talven tulo on tänä vuonna viipynyt maan etelä- ja keskiosassa. Etelässä valkeaa lumilaikkua saa maastosta hakea. Yksi sellainen on Vihdissä.

Marraskuu oli paikoin ennätyslämmin maan etelä- ja länsiosassa. Lumi kävi välillä maassa laajalti, mutta loppukuussa lumet sulivat nopeasti maan etelä- ja keskiosasta.

Sitkeät etelän rinneyrittäjät pitävät kuitenkin toivoa yllä ja ottavat kaiken irti jokaisesta pakkasyöstä.

– Vihti Ski Centerissä on päässyt viikon ajan hiihtämään tykkilumiladulla ja laskettelemaan ensirinteessä. Yhden vuorokauden pikkupakkanen mahdollisti jo runsaan tykkilumen, joka on säilynyt hyvin suojasäidenkin ajan, toteaa Sami Uotila Vihti Ski Centeristä.

Talvet ovat välillä olleet kovin vähälumisia etelässä, välillä lunta on ollut reilusti.

– Toistaiseksi joka vuosi talvi on tullut, vaikka vuosien välillä onkin isoja vaihteluita. Vaikka tänä vuonna avaaminen kesti marraskuun lopulle saakka, niin kolmena aiempana vuonna kaudenavaus Vihti Skissä oli jo lokakuun puolella. Kolme vuotta sitten Suomi ja varsinkin Helsinki oli hukkua lumeen jo itsenäisyyspäivän aikaan. Tuolloin Vihdissäkin kaikki rinteet olivat avoinna jo joulukuun alusta. Sääasioissa eletäänkin yleisesti hetkessä ja menneet tapaavat unohtua, pohtii Uotila.

Pakkasta odotetaan

Sipoossa Talma Ski oli auki viime viikolla muutaman päivän, mutta nyt rinne odottelee uusia lumia ja pakkasia.

– Meni niin kosteaksi keli, että rinteeseen ei päässyt koneella huoltamaan. Odotellaan seuraavia pakkasia, sanoo Talma Skin Jaana Pihlajaniemi.

Sipoossakin kauden avaamisaika vaihtelee rajusti.

– Välillä olemme avanneet jo lokakuussa syyslomalla, välillä joulun aikaan. Nopeasti saadaan rinteitä kuntoon, kunhan kylmenee, toteaa Pihlajaniemi.

Sää näyttää jatkuvan tavanomaista lauhempana. Lumisateita on ennusteissa maan keski- ja pohjoisosaan. Viikonloppuna myrskytuulet tuovat Suomeen ajankohtaan nähden erittäin lämmintä ilmaa. Paikoin lämpötila voi kohota jopa yli yhdeksään plusasteeseen.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet, sadetutka, lumitilannekartta ja tuuliennusteet MTV:n sääsivustolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.