Video: Muotisuunnittelija vinkkaa: Tämä on täydellinen lahja miehelle

Miesten muoti on aina klassisempaa kuin naistenmuoti. – Jokaisella miehellä pitäisi olla klassinen paita, joka on hyvin helppo asustaa juhlavammaksi tai casualiksi, kertoo miestenvaatteiden suunnittelija Kadri Kirss.

Oletko koskaan kuullut väitettä siitä, että tyttölapsille on tarjolla tuhat paitaa ja miljoona puseroa, pikkupojille vain pari hassua vaihtoehtoa?

Sama pätee aikuisiin miehiin, ja syystä: mieskuluttaja ei juokse trendien perässä samaan tapaan kuin nainen.

– Mielestäni miehet ovat perinteisempiä shoppaajia. He etsivät klassista tyyliä, joka istuu. He etsivät pieniä yksityiskohtia ja hillittyä hienostuneisuutta, joka ei hyppää silmille. Miehet yleisesti yrittävät olla varautuneempia, he eivät halua erottua niin paljon. Näin voin sanoa asiakkaistamme, kertoo miestenvaatteiden suunnittelija Kadri Kirss Denim Dream -liikkeestä Virossa.

Miesten vaatteiden maailmassa raidat ovat aina in, samoin pienet ruudut. 

– Miesten muoti on aina paljon klassisempaa kuin naistenmuoti. Kun tutkin niin sanottuja parempia merkkejä, huomaan, että cropped-tyyppiset housut tekevät tuloaan, mutta myös leveämmät lahkeet. Kun taas katson vaateliikkeitä, huomaan, että asiakkaalla kestää kauan ottaa trendit omakseen. Trendit näkyvät myöhemmin.

Miten vaate syntyy?

Kirss hakee vaatteisiin inspiraatiota yhteiskunnasta. Idea voi syntyä vaikka uutisista tai ympäröivistä ihmisistä.

– Tavallisesti ensin saan idean, sitten alan selailla kuvia netissä. Joskus otan itse kuvia vapaa-ajallani aina, kun huomaan jotakin, joka on väriltään, valoltaan tai konseptiltaan kiinnostavaa. Kuvista teen mood boardin: sovitan kuvia toisiinsa, etsin väriyhdistelmiä ja yritän löytää kankaita, jotka sopivat inspiraationi kohteeseen.

Farkkutrendit muuttuvat

Vaikka miesten muoti on klassista, siitäkin voi löytää tiettyjä muotivirtauksia. Kirss tutustui esimerkiksi farkkumaailman uusiin tuuliin The Denim by Première Vision -messuilla Barcelonassa.

– Messuilla näin, että suunnittelijat hakevat nyt runsaasti inspiraatiota rakennustyömailta, auton renkaista. Suunnittelijat imitoivat kuviointia denimissä. Se oli menossa muodista, mutta messuilla huomasin, että se on tulossa takaisin.

Kirssin mukaan farkuissa raw denim tekee suurta paluuta.

– Raw denim on hienostuneempaa ja sopii moniin tilanteisiin, toisin kuin vahvasti kivipestyt farkut, jotka antavat hyvin rennon lookin, Kirss kuvaa.

– Yleisesti farkkutrendeistä voi sanoa, että kangasvalmistajat yrittävät siirtyä luontoystävällisempiin menetelmiin. Se on ihanaa. He yrittävät tehdä pesuista vähemmän vettä vieviä. Nykyään käytössä on entsyymipesuja, Kirss sanoo.

Raw denim -farkkuja ei pestä tai käsitellä värjäyksen jälkeen. Ne tulisi pestä vasta puolen vuoden käytön jälkeen. 

Täydellinen lahja miehelle ei kuitenkaan löydy farkkuosastolta. 

Katso videolta, mikä Kirssin mukaan on paras lahja miehelle!


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja