Mainos

Video: Miehet sulloivat merkkivaatteita takkiensa sisään kaupoissa – Posti pysäytti Liettuaan menossa olleet laatikot

0:48

Illan Rikospaikka-ohjelma kertoo Helsingin käräjäoikeuden tuominneen liettualaisen miehen ehdolliseen vankeuteen erikoisesta varastettuihin merkkivaatteisiin liittyvässä vyyhdissä. Posteissa Espoossa pysäytettiin viisi laatikollista varastettuja merkkivaatteita.

Tapauksesta kerrotaan keskiviikkoillan Rikospaikassa klo 22.25.

Helsingin käräjäoikeus antoi tuomion jutussa viime viikolla, vaikka postipakettien pysäytykset tehtiin jo lokakuussa 2015. Rikosjuttuun liittyi myös tuoreita myymälävarkauksia.

42-vuotias mies oli erään toisen miehen kanssa postittanut kolmen päivän aikana Espoon keskuksen ja Suomenojan posteista viisi laatikkoa, joista jokainen painoi kolmekymmentä kiloa.

Sisällä oli merkkivaatteita, muun muassa takkeja, housuja ja kenkiä. Omaisuuden yhteisarvo oli ainakin 22000 euroa. Paketit olivat lähdössä Liettuaan.

Vaatteista kaksi takkia kyettiin todistamaan varastetuiksi, joten suurimman osan alkuperä jäi epäselväksi. Liettualainen kertoi saaneensa ne tuntemattomaksi jääneeltä Dima-nimiseltä mieheltä. Vaatteet oli tarkoitus myydä Diman kaupassa Liettuassa.

Koska vaatteet olivat uusia ja osassa oli hintalaputkin kiinni, oikeus katsoi ne kaikki varastetuiksi.

Teko katsottiin törkeäksi rahanpesuksi, koska tarkoituksena oli häivyttää varastetun tavaran alkuperä.

Tuomioita myös varkauksista

42-vuotias mies ja toinen liettualainen tuomittiin myös useista yhdessä tai erikseen tehdyistä varkauksista. varkauksista. Eteläsuomalaisista kaupoista oli vuoden 2017 aikana anastettu takkeja, jalkineita ja aurinkolaseja.

Tavallisesti muutaman satasen arvoisten vaatteiden anastaminen katsottaisiin näpistykseksi. Käräjäoikeus piti niitä kuitenkin varkauksina.

Kun kaupoista oli viety muun muassa naisten takkeja, oikeus totesi etteivät vaatteet olleet tarkoitetut miehille vaan levitykseen. Kerralla oli myös viety useita samanlaisia vaatteita. Valvontakameravideot todistivat, että miehet toimivat suunnitelmallisesti, nopeasti ja taitavasti.

Kaupat tiedusteltiin ja vaatteita siirrettiin ennen varsinaista varkautta.

41-vuotias tuomittiin myös pahoinpitelyn yrityksestä, koska hän oli lokakuussa 2017 yrittänyt ajaa Raisiossa myyjän yli. Myyjä oli huomannut varkauden ja lähtenyt miehen perään. Parkkipaikalla liettualainen oli yrittänyt ajaa myyjän yli, mutta tämä oli ehtinyt väistää.

42-vuotias tuomittiin muun muassa törkeästä rahanperusta ja viidestä varkaudesta 10 kk ehdolliseen vankeuteen. 41-vuotias sai viidestä varkaudesta ja pahoinpitelyn yrityksestä kolme kuukautta vankeutta.

Molemmat tuomiot olivat ehdollisia, koska miehillä ei ole aiempaa rikostaustaa.

Rikospaikka keskiviikkoisin klo 22.35.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.