VIDEO: Mert Otsamo: Vaatesuunnittelu on puhdasta matematiikkaa

Muotisuunnittelija Mert Otsamo pääsi suunnittelemaan näyttelijä Iina Kuustosen juhlapuvun Jussi-gaalaan. Otsamo kertoo Huomenta Suomen -lähetyksessä, mitä asioita iltapuvun suunnittelussa pitää ottaa huomioon.

Näyttelijä Iina Kuustonen pyysi Mert Otsamoa suunnittelemaan itselleen juhlapuvun Jussi-Gaalaan.

Juhlapuvun suunnittelu lähtee liikkeelle asiakkaan toiveesta.

– Iina toivoi, että puvun pitää olla kaunis, maanläheinen ja ilmava. Niiden pohjalta lähdin miettimään ja ehdottelemaan omia visioita ja piirsin nopean luonnoksen Iinalle. Seuraava vaihe on se, että valitaan materiaalit ja aika nopeasti materiaalit määritteli myös sen lopullisen työn.

Otsamo pitää gaalapukujen suunnittelusta. Niissä on oma taika, niin kuin hääpukuja suunnitellessa.

– Varsinkin kun on noin ihania asiakkaita kuin Iina. On kiva tehdä vaikka tulee pitkiä päiviä.

Otsamo haluaa, että asiakkaan persoona näkyy mekossa. Kuustosen persoona näkyy Otsamon mukaan tulevassa puvussa maanläheisinä muotoina. Lisäksi puvussa on luonnossa toistuvia mittasuhteita, laskeutuvuutta ja ilmavuutta.

– Iinahan on hyvin maanläheinen ihminen, poikamainen peikkotyttö mutta hyvin kaunis. Puvussa haetaan kontrasteja materiaaleilla, pinnoilla ja kuultoasteilla.

Suunnittelijan on ymmärrettävä naisvartaloa

Puvun tulee Otsamon mielestä korostaa kantajan parhaita puolia.

– Iina ei ole kovin pitkä, eli ei leikkauksilla katkaista vyötärön kohdalta. Mutta tehdään vinottaisia ja pitkittäisiä leikkauksia ja osittain tahditetaan pukua aukileikkauksilla. Siellä on mustaa kangasta ja iho kuultaa vähän läpi jostain jolloin saadaan tällaisia syvyysvaikutelmia luotua ja nimenomaan tietynlaisilla materiaaleilla saadaan myös luotua pituutta.

Otsamon mukaan vaatesuunnittelu on puhdasta matematiikkaa.

– Naisvartalon ymmärtäminen on tosi tärkeä osa tätä työtä. Ei voi vaan väkisin yrittää pukea naista johonkin asuun joka on sinun mielestä kivan näköinen, vaan täytyy ymmärtää vartalon mittasuhteita ja miten niiden materiaalien ja leikkausten kanssa imartelet tätä parhaiten.

Monet haluavat pitää gaalapuvun visusti salassa, mutta Otsamo paljastaa jotain Kuustosen tulevasta puvusta.

– Väri on vuodenajan vuoksi musta, pohjamateriaalina on villa-silkkisekoite joka laskeutuu raskaasti ja vartalonmyötäisesti. Olen yhdistänyt sen mustaan tylliin johon käytän vielä kirjailtua pitsiä. Tällöin saadaan säkenöintiä aikaan parrasvaloissa.

Vaatesuunnittelija Mert Otsamo kertoo juhlapuvun suunnittelusta Huomenta Suomessa

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat