Lidlin munasta kuoriutunut Raivo-Jooseppi on rehellisesti Suomen veemäisin kukko – lemmenleikitkin johtavat sulkien pöllyämiseen

3:09

Saarijärvellä asuu pahimmanlaatuinen kukkoilija, jolle jokainen on huono.

Kyseessä on reilun vuoden ikäinen Raivo-Jooseppi – Lidlin luomumunasta kuoriutunut äkäistäkin äkäisempi kukko.

Raivo-Joosepin omistaja Monica Hautaniemi kertoo lukeneensa netistä, että luomumunia hautomalla niistä saattaa saada tipuja.

– Ostin kuusi kappaletta luomumunia Lidlistä ja laitoin kanan alle ne hautumaan. Sieltä se Jooseppi sitten kuoriutui.

Hautaniemi kertoo, että Raivo-Joosepin lisäksi myös toisesta munasta kuoriutui tipu, mutta se kuoli hyvin varhaisessa vaiheessa.

– Raivo-Jooseppi oli se, joka jäi ja edelleenkin täällä vahvasti vaikuttaa, Hautaniemi naurahtaa.

Tunnettiin alkuun Paniikki-Jooseppina

Aivan alkuun tulokas tunnettiin Paniikki-Jooseppina. Raivokas luonne kehittyi vasta varttuessa.

– Nuorempana Jooseppi oli sellainen panikoija. Se pelkäsi ihmistä, hyppi seinille ja meni karkuun. Se muuttui vähän myöhemmin ja huomasin,  että Joosepille alkaa tulla raivopäisiä piirteitä.

Raivo-Jooseppi -nimi kuvaa hyvin kyseisen kukkoilijan luonnetta. Sillä on äksyilyssä kaikki keinot käytössään, aivan joka päivä. Hyökkäys voi tulla mistä tahansa ilman varoitusta:

– Se hyppii, pomppii, hyökkii ja nokkii. Se voi hyökätä ihan mistä tahansa ilmansuunnasta ja se hyökkää monta kertaa. Yleensä aina koputan oveen mennessäni kanalaan, että Jooseppi tietäisi jonkun olevan tulossa. Yritän jutellakin samalla, että se tunnistaisi ääneni. Mutta saattaa se silti tulla hyvin raivopäisesti kimppuun.

Hautaniemi kertoo elävänsä Raivo-Joosepin kanssa alituisessa viha-rakkaussuhteessa.

– Kyllä sillä aina huono päivä tuntuu olevan. Joskus voi tapahtua sellainen ihme, että se on kivemmalla tuulella, mutta aina saa kuitenkin olla hyvät suojavarusteet kanalaan mentäessä.

Hautaniemi kertoo kehittelevänsä nyt jonkinlaista suojahaarniskaa, jonka avulla voisi suojautua Joosepin kiukunpuuskilta. Hautaniemen mukaan ystävät haluavat ostaa hänelle joululahjaksi jääkiekkomaalivahdin vaatteet suojautumista varten.

– Nykyään pitäisi olla myös kypärä ja turvalasit päässä, koska Raivo-Jooseppi on lentänyt minun kasvojani kohti kynnet edellä. Kerran kynsi osui minun silmäni alapuolelle, mutta ei onneksi silmään.

Pitää omista kanarouvistaan huolen

Omista kanarouvistaan Raivo-Jooseppi pitää kuitenkin hyvää huolta.

– Vähän raju rakastaja Jooseppi kyllä on, että sulat pöllyää kanoilta välillä. Se ei ole kovin taitava vielä siinä roolissa. 

Muita kukkoja Raivo-Jooseppi ei siedä millään tavalla. Hautaniemi kertoo, että pelkkä ajatuskin toisen kukon tuomisesta samaan tilaan hirvittää häntä.

– Se pistelisi kyllä muut palasiksi. Henki lähtisi kyllä toiselta osapuolelta. Meillä on toinenkin kukko, mutta niitä ei  voi missään nimessä laittaa samaan tilaan keskenään. Ne elävät täällä eri tiloissa ja niillä on omat rouvansa.

Meluaa ympäri vuorokauden kuin rikkinäinen kello 

Kuten arvata saattaa, Raivo-Jooseppi on myös äänekäs. Tosin Joosepin tapauksessa melua lähtee ympäri vuorokauden kellonajasta riippumatta.

- Se kiekuu yötä päivää. Kylässä käyneet ystävät ovat sanoneet, että he eivät ole saaneet nukuttua, koska Jooseppi on koko yön kiekunut. Se on kuin rikkinäinen herätyskello.

Syvällä sisimmässä kovimmallakin raivopäällä on herkkä puolensa

Hautaniemen mukaan Raivo-Joosepilla on myös pehmeä ja herkkä puolensa, vaikka se onkin aika hyvin piilossa.

– Pystyn sen kyllä ottamaan syliin hyvinnä hetkinä. Mutta jos vieraita tulee, niin sekoaa ihan täysin. Ja aina joudun itsekin olemaan varuillani sen kanssa.

Hautaniemi laati Raivo-Joosepista humoristisen myynti-ilmoituksen Facebookiin.


– Ainahan voi tarjoutua ostamaan, mutta tämä ilmoitus tehtiin vitsinä. Tosin tämä on vitsi, joka on totta. Toisina päivinä olisin kaikin keinoin valmis luopumaan Raivo-Joosepista. Toisaalta se on rakas lemmikki ja perheenjäsen, vaikka piinaava ja raivopäinen onkin.

Hautaniemi pohtii, että on luultavasti toiveajattelua, että elo Raivo-Joosepin kanssa voisi ajan kuluessa rauhoittua.

– Ehkä naisen rakastava kosketus jollakin tavalla voisi Jooseppia vielä pehmittää, Hautaniemi naurahtaa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja