Video: Lannanhajusta suivaantunut mies ammuskeli poliiseja taljajousella – "Pystyisin helposti tappamaan sinutkin"

Näin tapahtumat etenivät, kun lannanhajusta suivaantunut mies ammuskeli poliiseja taljajousella Liperissä 2:20
Poliisin drone tallensi Liperin öiset tapahtumat videolle.

Kun poliisi puuttui kuusikymppisen miehen hillumiseen taljajousen kanssa Liperissä viime kesänä, mies ampui metallipäisillä nuolilla poliisia kohti. Poliisin drone tallensi tilanteen videolle.

Tapahtuma sai alkunsa, kun humalainen mies aikoi mennä yöaikaan nukkumaan, mutta ulkoa kantautuva lietelannan haju häiritsi häntä. Naapuri levitti lietettä pellolle traktorin kanssa.

Mies soitti naapurilleen ja pyysi tätä lopettamaan. Kun naapuri ei ottanut pyyntöä vakavasti, mies tempaisi jousen mukaansa ja lähti ajamaan maanviljelijää pois pellolta.

Maanviljelijä soitti poliisit paikalle ja nämä käskivät kuusikymppistä jättämään naapurinsa rauhaan. Kun poliisit lähtivät pois, mies suuntasi jälleen jousensa kanssa hätyyttämään maanviljelijää pois pellolta.

Poliisit palasivat tukipartion voimin. Alkuperäinen partio jäi taaemmaksi kuvaamaan dronella ja tukipartio alkoi rauhoitella miestä.

Kolme nuolen napsausta

Kuusikymppinen liperiläismies oli tuhdissa humalassa. Hän seisoi kotitalonsa kuistilla taljajousen kanssa.

Poliisikaksikko lähestyi miestä niin, että toisella oli suojakilpi ja toisella konepistooli kädessään. Poliisi käski miestä laskemaan taljajousensa ja lähtemään heidän mukaansa.

Mies ei tästä innostunut vaan alkoi uhkailla jousella poliiseja. Toinen poliisimiehistä nosti konepistoolin vastaukseksi ja tähtäsi sillä miestä.

– Pystyisin helposti tappamaan sinutkin. En poistu talostani kuin ruumispussissa, mies ilmoitti poliiseille ja lisäsi, että poliisi saa ampua hänet.

Poliisit suojautuivat poliisiauton taakse. Sitten alkoi napsua, osa nuolista osui poliisiautoon.

Poliisit laskivat yhteensä kolme napsausta. Lopulta mies tuli talosta ulos ilman jousta ja antautui.

Hovi hylkäsi murhan yritykset

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi miehen virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja kahdesta murhan yrityksestä kuudeksi vuodeksi vankilaan.

Itä-Suomen hovioikeus katsoi miehen syylliseksi virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen. Rangaistukseksi hovi määräsi miehelle kaksi vuotta ja kaksi kuukautta ehdotonta vankeutta.

Hovioikeus määräsi miehen maksamaan molemmille poliiseille tuhat euroa korvaukseksi kärsimyksestä.

Lue myös:

    Uusimmat