VIDEO: Kevään sisustustrendit – tekstejä ja maalaisromanttisuutta

Mitkä ovat kevään sisustustrendit? Räväkkä graafikko Kasper Strömman katsasti Huomenta Suomessa sisustusmessujen tarjonnan.

Vuoden 2013 graafikko Kasper Strömman analysoi Huomenta Suomessa omalla tyylillään kevään sisustustrendejä. Viime viikonloppuna järjestetyillä Forma -sisustusmessuilla Strömman inspiroitui tupsuista ja tekstiileistä. Strömmanin mielestä päällimmäisenä messuilla näkyi mökkielämä ja maalaisromanttisuutta.

– Pitkään on ollut trendinä sisustusblogeissa, että esimerkiksi keittiöt ovat askeettisia, möhkäle terästä missä voi keittää munia päällä. Täällä kaikessa on ympärillä vahva artesaanilataus. Tulee mieleen mökki. Ihmiset viettävät mökeillä paljon aikaa, hiipiikö mökkitavarat nyt kaupunkiasuntoihin.

Strömman pohtii, voisiko mökkielämän viedä sisustuksessa vielä pidemmälle.

– Pilkotaan puita olohuoneessa ja kannetaan vedet saunaan vaikkei tarvitsisi. Voisiko näitä klassisia puhdetöitä siirtää urbaaniin ympäristön?

Maalaisromanttisuus henkii menneitä aikoja. Miksi suomalaiset ostavat nyt uusia tuotteita jotka näyttävät vanhoilta?

– Viisi vuotta sitten ne vielä ostettiin vanhoina, kirpputoreilta tai löydettiin roskiksesta, ovatko ne muka loppumassa vai mitä on tapahtunut. Mökkimatkalla saattoi mennä johonkin latokirpputorille ja siellä oli tavaroita mistä haluttiin eroon. Mutta nyt vanhojen tavaroiden arvo on noussut ja on ollut pakko luoda uusia.

Koti täynnä kirjoitusta

Vuoden 2014 vahvimpia trendejä ovat myös mietelauseet, tekstit esineissä ja tauluissa.

– Minä haluaisin viedä nämä mietelauseet seuraavalle tasolle. Nyt meillä on näitä yleishyödyllisiä, esimerkiksi ota päivä niin kuin se tulee. Mutta ehkä voisi myös olla, muista deodorantti tai ensin sukat sitten kengät -tyyppisiä. Nämä mietelauseet voisi viedä vähän erikoisempaan paikkaan.

Tekstit ja rustiikkisuus näkyy kodeissa myös vanhojen mainosten sijoittamisessa sisustukseen.

– Ihmiset rakastaa mainostaa asioita jos ne ovat tarpeeksi vanhoja. Vanha Coca Cola mainos voi olla seinällä jos se on kulunut ja ruosteinen. Mutta uutta Coca Cola tarraa ei laitettaisi kodin ikkunaan.

Miksi ihmisille on tärkeää olla trendikäs? Strömmanin mukaan se henkii menestystä, että seuraa aikaansa ja tietää missä mennään.

Kasper Strömman ja Huomenta Suomen Eva Kelan tutkivat kevään sisustustrendejä

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat