Mainos

Video: Kauppaan tulleet ällistyivät – hirvi synnytti keskellä parkkipaikkaa

1:26

Yhdysvalloissa Alaskassa ihmisjoukon ostosreissu sai odottamattoman käänteen, kun rautakauppaan asioimaan tulleet päätyivät todistamaan hirven poikimista keskellä parkkipaikkaa. 

Kourallinen hämmästyneitä ihmisiä näki, kuinka hirvi synnytti vasan autojen keskellä, kertoo CNN. Vaikka villieläimet eivät olekaan Alaskassa outo näky, löi tapaus silti ihmiset ällikällä.

– Olen asunut täällä 50 vuotta, on ihmeellistä nähdä tämä parkkipaikalla, eräs silminnäkijä kertoi.

– Olin juuri ajamassa sinne, kun tyttäreni sanoi että tuolla on hirvi ja sitten näin vauvan!, toinen silminnäkijä puolestaan kuvaili riemuissaan.

Toukokuu ja kesäkuun alku on hirvien poikimisaikaa eteläisessä Alaskassa. Vaikka eläimet yleensä pysyttelevät metsässä, Anchoragessa hirvet eksyvät kuitenkin usein myös ihmisten ilmoille.

Osa muistuttikin tapauksen kielivän siitä, ettei eläimillä ole enää niin paljon tilaa kuin ennen.

–En voi olla tuntematta itseäni hieman surulliseksi. Ei siinä ennen ollut parkkipaikkaa. Siinä oli ennen kaunis metsä. Ihmiset pitivät sitä (syntymää) hienona viihteenä ja seurasivat sitä tunteja. Mutta tämä on vain jälleen yksi esimerkki siitä, kuinka paljon moderni yhteiskunta sotkee luontoa.

Mikäli villieläimen synnytys sattuisi joskus vastaavasti omalle kohdalle, neuvoo eläinasiantuntija Ken Marsh antamaan eläimelle runsaasti tilaa.

– Liian lähelle meneminen saattaa stressata eläintä ja saada sen hyökkäämään kohti.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.