Mainos

Video: Ilmakuvaa Kiiminkijoen tulvista – jääpadot pysähtyneet paikoilleen

1:01

Pohjoisen tulvatilanne on rauhoittunut ja jopa satojen metrien jääpadot ovat pysähtyneet paikoilleen. Teitä on edelleen poikki ja rakennuksia suojellaan kastumiselta, paikoin myös patoja puretaan kaivinkoneilla. Tulvavaara saattaa kestää vielä pitkään, sillä jääpadot ovat vankkaa teräsjäätä.

Kiimingin Alakylä on toiminut tulvaturismin näyttämönä jo muutaman päivän – tilannetta katsomaan tullaan kauempaakin.

– On julman näköstä kun jäät liikkuu, sanoo oululainen Jussi Kauppi.

Pelastuslaitoksella on työtä riittänyt jo kohta viikon päivät: muoveilla on suojattu kymmenkunta asuinrakennusta, kaikkea ei ole ennätetty.

– Joitakin rakennuksia on kastunut, kyseessä on pääasiassa talousrakennuksia ja pihasaunoja pääasiassa. Asuinrakennukset ovat prioriteetissa, sanoo paloesimies Tero Manninen Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselta

Juuri nyt tilanne on rauhallinen ja virtaukset ovat pienentyneet, mutta satojen metrien jääpadot jököttävät edelleen paikoillaan.

– Ongelmahan tässä kaiken kaikkiaan on se, että nyt ollaan teräsjään kanssa tekemisessä. Normaalisti, kun kevät etenee, tulee puikkojäätä, mutta nyt on teräsjäätä ja lauttojen paksuus saattaa olla 50-60 senttiä, sanoo palopäällikkö Tauno Toivanen Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselta.

1:58

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.