Mainos

Video: Hiihtoladun viereisessä metsässä lymyili yllätys – pörheä ukkometso pullisteli Jaanalle: "Vein koiran turvaan"

1:45

Kuusamolainen Jaana Jokela kohtasi aamulenkillä yllätyksen, kun metsästä hiihtoladulle tallusteli isokokoinen ukkometso.

Video yllä: Metso pullisteli Jokelalle ja hänen koiralleen toden teolla. Metsästä tallustellut lintu lähtee kiitämään lumihangella kuin raketti.

– Ensin kiinnitin huomion metsästä lentämään lähteneeseen lintuun. Se oli ilmeisesti naaraspuolinen metsolintu. Sitten alkoi kuulua ukkometson ääniä, se oli aika lähellä metsässä. Se varmaan bongasi minut ja lähti tulemaan kohti.

Harvinainen ilmestys tallusteli pullistellen hiihtoladulle Kuusamon Nissivaarassa, jonka Jokela uskoo olevan metson soidinalueen reunamaita. Hän kaivoi kännykän taskustaan ja antoi kameran laulaa.

– Jonkin aikaa siinä kuvasin, ja metso lähti aina kohti tulemaan. Minun piti välillä vähän perääntyä pienen seurakoirani kanssa. Sitten ajattelin, että vien koiran turvaan vähän kauemmaksi.

"Lähelle ei kannata mennä"

Jokela kertoo, ettei ukkometson lähelle kannata mennä.

– Olen kuullut, ettei aivan ukkometson lähelle kannata mennä, sillä jos ne ovat omalla reviirillään tai soidinalueella, voivat ne puolustaa sitä jopa hyökkäämällä ihmisen päälle, Jokela kertoo.

Jätti linnun pullistelemaan

Jokela sai vihiä lähialueella liikkuvasta metsosta jo viime talvena, kun hän havaitsi samoilla paikkeilla metson jalanjälkiä lumihangella. Tänä aamuna hän näki metson ensimmäistä kertaa silmiensä edessä. Harvinainen kohtaaminen päättyi ihmetyksiin puolin ja toisin.

– Ajattelin, että annan olla sen rauhassa ja lähdin pois. Äsken kävin vielä katsomassa, näkyykö sitä enää, mutta ei näkynyt, Jokela kertoi puoli viiden aikaan sunnuntaina.

Ukkometson ja Jokelan kohtaamisesta kertoi ensimmäisenä sanomalehti Kaleva.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja