Mainos

Hyvinkään karhu ilmestyi ojanpenkasta Jorma Ukkosen kameran eteen – "En ehtinyt pelätä"

0:36

Hyvinkäällä eilen liikuskellut karhu ei suostunut näyttäytymään sitä etsineille poliisin tai riistanhoitoyhdistyksen jalkapartioille. Sen sijaan kontio ilmestyi kuin ihmeen kaupalla valokuvausta harrastavan Jorma Ukkosen etsimeen juuri, kun karhukuvien toivossa liikkeelle lähtenyt mies oli palaamassa kotiinsa tyhjin käsin. Voit katsoa harvinaiset karhukuvat yltä olevalta videolta.

Ukkonen kertoo pyörineensä Hyvinkäällä koko eilisen päivän. Hän oli aamulla kuullut, että alueella liikkui karhu ja päättänyt, että se on saatava ikuistettua.

– Minulla ei ollut mitään tietoa, missä se oli. Illalla tein viimeisen kierroksen Kytäjän kautta muuten vain, kun oli niin hyvä sää ja olin kuullut, että karhu oli ehkä mennyt sinne korpeen.

– Kun olin palaamassa Arolammintietä kotiin päin, sadan metrin päässä ojanpenkasta nousi yhtäkkiä jotain. Ja siinä se oli, Ukkonen kertaa ratkaisevaa hetkeä.

"Oli toimittava nopeasti"

Poliisi tiedotti alueella liikuskelevasta karhusta erilen aamulla ja kehotti ihmisiä välttämään suoraa kontaktia eläimen kanssa. Ukkonen ymmärsi, että kuvat saadakseen hänen on toimittava nopeasti. Jahkailulle ei ollut aikaa.

– En ehtinyt pelätä. Oli pääasia, että saan kuvia. Avasin auton oven ja hyppäsin ulos. Katsoin kyllä, ettei se tule kohti. Eikä se olisi varmaan tullutkaan, mies sanoo.

Ukkonen arvioi, että eläin säikähti uteliasta valokuvaajaa. Se poistui paikalta vikkelään, tietä vierustavaa peltoa kyntäen.

– Niin vauhdilla se meni. Eikä siinä ollut lähistöllä ketään muuta, jota se olisi voinut säikkyä.

– Se juoksi pellon yli pusikkoon, mihin se sitten katosikin. Se oli ihme juttu kaiken kaikkiaan.

Viranomaisten mukaan karhu poistui mitä ilmeisimmin Hyvinkäältä moottoritien länsipuolelle. Paikallisen riistanhoitoyhdistyksen mukaan "vieraillut virtuoosi" oli nuori aikuinen.

Ensimmäinen havainto karhusta tehtiin toissapäivän iltana Ridasjärvellä. Eilen aamulla poliisi sai kaksi ilmoitusta ilmeisesti samasta yksilöstä Hyyppärän ja Talvisillan alueilta.

Ukkosen ja karhun kohtaamisesta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.