Video: Gumball 3000 -ralli lähtöviivalla Tukholmassa – MTV.fi paikalla!

Maailman nopeimpien urheiluautojen massatapahtuma starttaa sunnuntaina Gustaa Adolfin torilta Tukholmassa. Vähemmän vakavamielisessä rallissa lähtöruudussa on yli 100 ajoneuvoa, ja läjäpäin maailmanluokan tähtiä.

MTV.fi seuraa paikan päällä kun Gumball 3000- autokilpailu pärisee käyntiin. Autojen antavat ääninäytteitä, ja julkkikset haastatteluita, ja auliisti poseeraavat lähtöalueelle päästettyjen VIP-vieraiden kanssa selfieissä.

MTV.fi julkaisi Viihteen Instagram-tilillä tunnelmia lähtöalueelta.

Mikäli video ei näy selaimessasi, voit katsoa sen täältä.

Nopeimman auton sijasta palkitaan parhaan fiiliksen nostattaja. Suomea tänä vuonna edustaa Team Taxi.  Ökyrallin maineessa olevassa, viikon kestävässä marathonissa lähes 5000 kilometriä taksikyydillä matkustavat Mikael Gabriel, Musta Barbaari, Esko Seppänen ja kolumnisti Leftfoot.

– Tää on iisiä, aion ajamisen sijaan keskittyä ottaan törkeen hienoja Instagram-kuvia, naureskeli Barbaari MTV.fi:lle ennen starttia.

Vaikka sadasosasekunneista, tai edes minuuteista ei kisata, julkisille teille lähdetään maailman nopeimmilla maantiehyväksytyillä autoilla.

Aikaisempina vuosina tapahtuma on saanut kritiikkiä osakseen. Osa kilpailijoista ei voi vastustaa vauhdin huumaa, vaan sortuu testaamaan huippunopeuksia, rikkoen räikeästi nopeusrajoituksia.

Ruutulippu heilahtaa tasan kello 13:00 Suomen aikaa. Koska kyseessä ei ole aikaperusteinen, eikä vakavamielinen kisa, autokunnat lähtevät omaan tahtiin ajamaan kohti seuraavaa, Oslon etappia. 

MTV.fi on lähtöalueella seuraamassa starttia, bongaamassa tähtiä ja raportoimassa maailman hulppeimmista ajopeleistä.  


Lue myös:

    Uusimmat