Video: BMW i8 Markku Alénin käsittelyssä – ”100–150 heppaa ku sais lisää”

Teknavin testikuskina toimiva rallilegenda Markku Alén oli positiivisesti yllättänyt kokemuksistaan BMW i8:n ratin takana. BMW:n sporttihybridi on Alénin ajossa tänään keskiviikkona Teknavin tv-ohjelmassa. Kymmenes tuotantokausi alkaa MTV3-kanavalla. Ohjelma starttaa klo 22.40.

– Bemarilta kova veto tuoda tällainen urheilullinen hybridi. Kyllähän tämä menee Bemarin tän hetken malliston kärkeen. Upee muotoilu ja onhan noi ovet hienot, pohtii Alén.

Markku ajoi autolla sekä maantiellä että moottoriradalla ja kokonaisuudesta jäi hyvä maku. Auto eteni vakaasti ja kevyen tuntoisesti, ja ajettavuus säilyi tarkkana myös radalla auton rajoilla. Plussa tuli kevyenä pysyneestä massasta.

Kokonaisuutena hybridien ja urheiluautojen yhteensovittaminen on mielenkiintoinen konsepti. Periaatteessa sähkömoottoreiden avulla päästään huomattaviin polttoainesäästöihin, mutta pääasiallinen syy urheiluautojen kohdalla on kuitenkin viiveettömästi saatava vääntö, ja sitä kautta parannus suorituskykyyn. Ongelmaksi muodostuu akkujen ja muun sähkötekniikan myötä tuleva lisämassa, mikä on suurinta hallaa urheilullisuudelle.

– Onhan näiden (hybriditekniikka ja urheilullisuus) sovittamisessa paljon työtä, mutta se on tätä päivää. Tässä autossa kolmisylinterinen turbo hoitaa hommansa hienosti ja sähkömoottori tuo kivasti lisäpotkua, Alén jatkaa.
Perinteiseen tapaan myös löytyy parannettavaa. Ei ole varmaan vaikea arvata, mikä voisi olla paremmin.

– Vähä enemmän ku sais tehoo, sanotaan 100-150 heppaa lisää, niin ois vielä aika paljo makeempi peli, Markku summaa kokemuksiaan Bemarin sporttihybridin ratista.

Lue myös:

    Uusimmat