Mainos

Video: Autovarkaan silmitön kaahaus tallentui pakettiauton salakameraan

Kun 35-vuotias mies varasti viime toukokuussa valkoisen Toyota Hiacen, hän tuskin arvasi, millaista todistusaineistoa poliisilla olisi myöhemmin käsissään.

Pakettiautossa oli nimittäin kamera, joka käynnistyi automaattisesti tallentamaan miehen hengenvaarallisen kaahauksen valtatiellä 25 ja Vihdin Nummelan keskustassa. Myös pakettiauton perässä ajaneet poliisipartiot tallensivat holtittoman ajon kameroillaan.

Miehen kaahaus alkoi Lohjalta, josta hän varasti pakettiauton. Valtatie 25:llä auton vauhti kiihtyi ja videolta kuuluu, kuinka mies ja vieressä istunut matkustaja huomasivat auton seuraavan heitä.

Pian valkoisen pakettiauton perässä oli useita poliisipartioita, jotka yrittivät pysäyttää muita tienkäyttäjiä vaarantavan ajon. Takaa-ajosta huolimatta kaahari pääsi Vihdin Nummelaan asti, jossa muut autoilijat joutuivat tekemään äkkiliikkeitä väistääkseen pakettiautoa.

Oheisella videolla näkyy, kuinka kaahari muun muassa:

 • Ajoi 90 kilometrin tuntinopeutta taajama-aluella.
 • Ajoi liikenneympyrää väärään suuntaan ja liikenteenjakajan väärältä puolelta.
 • Ajoi vastaantulevien kaistalla, jalkakäytävillä, kevyen liikenteen väylillä, suojeteillä ja viheralueiden yli.
 • Pakotti vastaantulevia autoja siirtymään jalkakäytävälle.
 • Ajoi päin punaisia.

Ei ensimmäinen kerta

Pakettiauton ja poliisin autokamerakuvaa käytettiin todisteena oikeudenkäynnissä Espoon käräjäoikeudessa, jossa mies tuomittiin useammista samanlaisista kaahauksista vuodeksi ja kymmeneksi kuukaudeksi vankeuteen.

Mies passitettiin vankilaan kärsimään rangaistustaan, koska hän oli vielä koeajalla edellisistä liikennerikoksistaan saamistaan rangaistuksista. Tekojen aikaan hänellä ei ollut myöskään ajo-oikeutta ja oikeus määräsi hänet ajokieltoon syyskuuhun 2018 saakka.

Nyt käsitellyssä vyyhdissä mies sai tuomion kaikkiaan kolmesta kaahauksesta. Kahdessa muussa tapauksessa ajoneuvona oli henkilöauto, jolloin nopeudet nousivat silmittömän korkeiksi.

Kesäkuun lopussa mies ajoi 130 kilometrin tuntivauhtia Kirkkonummen Veikkolan taajamassa ja 80 kilometriä tunnissa jalkakäytävällä. Kaahauksen aikana Veikkolassa kulkeneet äiti, isä, vauva ja 5-vuotias lapsi olivat joutuneet juoksemaan, että ehtivät auton alta pois.

Muutamaa päivää aikaisemmin Nummelassa mies törmäsi vastaantulevien kaistalla ajaneeseen autoon, jossa oli kuljettajan lisäksi 5-vuotias lapsi. Molemmat loukkaantuivat törmäyksessä lievästi. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.