Mainos

Video: 91-vuotias Liisa häädettiin väkisin kotoaan – poliisit varmistivat tilannetta paikalla: "Minua uhattiin käsiraudoilla"

4:02

Tampereen Puutarhakadulla asuvan 91-vuotiaan Liisa Tiukan kodin luona koettiin tänä aamuna todellinen mediasirkus, kun vanhus häädettiin pois kotoaan.

Taloyhtiö halusi häätää Tiukan omistusasunnostaan, sillä asunnossa on heidän mukaansa ollut sotkuista ja sovittua siivousta on laiminlyöty. 

Tiukka ei lähtenyt kotoaan vapaaehtoisesti. Paikalla olivat poliisit varmistamassa, että tilanne ei päässyt kärjistymään.

Tiukka kertoi voivansa huonosti, koska hän ei ole pystynyt tapauksen takia nukkumaan moneen yöhön.

– Kyllä niin pirullista on. Olen asunut täällä 24 vuotta ja nyt minut viedään väkisin kotoani. Joulun rauha minulta vietiin, hän kommentoi.

Tuohtuneena ja murheellisena taksiin saatetun Tiukan mukaan häntä uhattiin käsiraudoilla, mikäli hän ei olisi lähtenyt.

– Kuolemakin olisi ollut parempi.

Tiukka toivoo, että hän pääsisi vielä palaamaan kotiinsa.

Taksi kuljetti Tiukan Koukkuniemen vanhainkotiin joulua viettämään.

Naapureilla ristiriitaisia mielipiteitä häädöstä

Tapaus tuntuu herättäneen ristiriitaisia ajatuksia talon muiden asukkaiden keskuudessa.

Naapuripariskunta ihmetteli häätöä, sillä siivoustoimien alettua Tiukan asunnossa ei heidän mukaansa ole ilmennyt minkäänlaisia ongelmia.

Toisaalta eräs naapuri kommentoi häädön olevan hyvä asia, sillä Tiukka oli hänen mukaansa muun muassa ruokkinut kerrostalon pihalla lokkeja, jotka sotkivat kaikki paikat.

Häätöjupakka sai alkunsa vuonna 2016, kun Tiukan kotona oli taloyhtiön mukaan epäsiistiä ja taloyhtiö epäili huoneistoihin levinneen luteita Tiukan asunnosta. Tiukka ei halunnut päästää tuholaistorjuntaa kotiinsa, joten taloyhtiö otti asunnon hallintaansa.

Häätöä käsiteltiin käräjäoikeudessa ja taloyhtiön kanssa sovittiin, että Tiukka saa asuntonsa takaisin, jos hän maksaa tuholaistorjuntaan liittyvät kulut ja itselleen siivoojan kerran viikossa.

Kaikki meni hyvin, kunnes Tiukka suuttui siivoojiin eikä päästänyt heitä enää asuntoonsa.

– Liisa oli vähän suuttunut aiemmille siivoojille, koska he olivat tehneet siivouksen hänen mielestään väärin ja käyttäneet imuria koko käynnin ajan. Imurin ääni käy hänen päähänsä tosi kipeästi. Siinä oli kommunikaatiokatkos, Tiukan kotona käyneen siivousyrityksen Koti Puhtaaksi Oy:n edustaja Henri Haho kertoi aiemmin MTV Uutisille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.