Mainos

Video: 8-vuotias poika ei antanut CP-vammansa estää – suoritti triathlonin yleisön hurratessa

Kahdeksanvuotiaalla Bailey Matthewsilla on CP-vamma, mutta hän ei anna sen hidastaa vauhtiaan, sillä hän osallistui triathloniin, kertoo The Yorkshire Post

Sadat ihmiset hurrasivat Matthewsille, kun hän ylitti maaliviivan uituaan 100 metriä, pyöräiltyään neljä kilometriä ja juostuaan 1,3 kilometriä North Yorkshiren triathlonissa.

Matthews käytti hänelle tarkoituksella tehtyä kehikkoa, joka auttoi häntä kävelemään radan läpi. Mutta kuten Youtube-videolla näkyy, hän heittää apukehikon pois ja kulkee viimeiset 20 metriä ilman sitä.


– Se oli hänen tyylinsä päättää triathlon tyylillä ja näyttää kaikille, että hän voi tehdä sen. Se oli vastaus häntä kannustavalle yleisölle, hänen äitinsä Julie Hardcastle kertoo The Yorkshire Postille.

Matthews syntyi yhdeksän viikkoa ennen laskettua aikaa. Kun hän oli 18 kuukauden ikäinen, hänelle diagnosoitiin CP-vamma, neurologinen sairaus, joka vaikuttaa lihaksiin, liikkumiseen ja motoriikkaan.

– Hän on aina kamppaillut esimerkiksi pukeutumisen kanssa. Sellaisten asioiden kanssa, joita muiden lasten vanhemmat pitävät itsestäänselvyytenä. Joka päivä asiat ovat hänelle vaikeampia kuin muille, mutta hän ei anna sen häiritä. Hän ei näe itseään sen erilaisempana kuin muut ihmiset, Hardcastle sanoo.

Matthews sai kipinän triathloniin isältään, jolla oli tapana puskea poikaansa pyörätuolissa viikottain järjestettävissä juoksutapahtumissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.