Mainos

Viallinen iPhone-laturi aiheutti sähköiskun – 14-vuotias tyttö kuoli nukkuessaan

Viallinen iPhone-laturi on aiheuttanut teinitytön kuoleman Vietnamissa. Nuori kuoli laturin aiheuttamaan sähköiskuun, kun hän kierähti nukkuessaan pistorasiaan kytketyn rikkinäisen latauskaapelin päälle.

14-vuotiaan Le Thi Xoanin vanhemmat löysivät tyttärensä aamulla tajuttomana, jonka jälkeen hänet kiidätettiin sairaalaan. Elvytys ei onnistunut, ja Le Thi Xoan vahvistettiin kuolleeksi. Sairaalan mukaan kuolinsyy oli sähköisku.

Vietnamin pääkaupungin Hanoin Hoan Kiemin piirin poliisin mukaan tytön sängystä löydettiin palanut valkoinen kaapeli. Kaapelin valkoisessa muovikuoressa oli pienehkö repeämä, joka paljasti sisällä olevat johdot.

Teinitytön uskotaan laittaneen illalla tavalliseen tapaansa iPhone 6 -puhelimen kaapeliin kiinni latautumaan vierelleen sängylle. Sähköiskun uskotaan tapahtuneen tytön kierähtäessä rikkinäisen latauskaapelin päälle.

Kaapelia oli käytetty repeämästä huolimatta

Viranomaiset eivät ole vielä vahvistaneet, onko kyseessä aito Applen latauslaite vai kolmansien osapuolien tekemä laturi. Laturista on kuitenkin julkaistu kuva, jossa sen kaapeli näyttää Applen aitoa latauskaapelia lyhyemmältä.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Pinnasta revenneen kaapelin ympärille on kuvan perusteella vedetty myös väritöntä teippiä: laturin käyttöä on siis ilmeisesti jatkettu, vaikka sen rikkoutuminen on huomattu.

Kerroimme aiemmin tänään, että myös Suomessa tapahtuu vuosittain yli tuhat sähkön aiheuttamaa tulipaloa. MTV:n haastatteleman Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen pelastuspäällikön mukaan vioittuneiden sähkölaitteiden käyttöä tulee välttää sähköpalojen estämiseksi.

***

5:35

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja