Vetteliä ja Hamiltonia naitettiin yhteen Ferrarille – saksalaiskuski käänsi puheen Kimi Räikköseen

Formula ykkösten tämän hetken kuuminta taisteluparia, Lewis Hamiltonia ja Sebastian Vetteliä nähdään tuskin hetkeen ajamassa samassa tiimissä, mutta ajatus kaksikon päätymisestä yhteen innosti kuskeja kiusoittelemaan toisiaan.

MAINOS

Monacon F1-viikonloppu
C Morella!

Torstai: Harjoitukset klo 11.55 ja 15.55
Lauantai: Harjoitukset klo 12.55, aika-ajo klo 15.55
Sunnuntai: Monacon GP klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 14.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

Tilaa C More tästä ja varmista paikkasi F1-eturivissä!

Vettel teki viime vuonna kolmivuotisen jatkosopimuksen Ferrarin kanssa, mutta Hamiltonilla on oma sopimuksensa Mercedeksen kanssa katkolla tämän kauden päätteeksi. Tiimin mukaan uusi sopimus alkaa olla jo allekirjoitetusta vaille neuvoteltu, joten Hamiltonin jatko Mercedeksellä näyttää hyvin todennäköiseltä.

Kahdelta nelinkertaiselta maailmanmestarilta kysyttiin kuitenkin Monacon GP:n alla, toivottaisiko Vettel missään merkeissä Hamiltonia tervetulleeksi Ferrarille.

– En tiedä. Hän ei ole kysynyt minulta, Vettel kuittasi.

– Hänellä on veto-oikeus, joten sitä ei tule tapahtumaan, Hamilton vitsaili heti perään.

– Ei minulla ole, mutta... Vettel vastasi naurahtaen.

Vettelin huhuttiin ainakin havitelleen nykyiseen sopimukseensa sanavaltaa tiimin toisesta kuljettajasta. Tällaista oikeutta ei ole suotu monelle tähdelle formulahistoriassa. Yksi kuuluisista esimerkeistä on Alain Prostin veto-oikeus, jolla ranskalainen torppasi Ayrton Sennan mukaan tämän pääsyn Williamsille kaudella 1993.

Sen sijaan Vettel on ollut vahva puolestapuhuja nykyiselle tallikaverilleen Kimi Räikköselle, jonka sopimusta Ferrari olisi viimeaikaisten huhujen perusteella halukas jatkamaan.

– Ei se minua haittaisi, mutta erittäin rehellisesti sanottuna olen todella tyytyväinen suhteeseeni Kimin kanssa, Vettel jatkoi.

Hamilton päätti vielä jatkaa Vettelin kiusaamista lehdistötilaisuudessa.

– Eikö meillä ole parempi suhde, mitä mieltä olet? Hamilton naljaili.

– Hmm, en tiedä, Vettel purskahti nauruun.

– Ehkä, jos meistä tulee läheiset. En tiedä.

Vettel on nykyisen sopimuksen päättyessä 33-vuotias ja Hamilton omaansa jatkaessaan todennäköisesti ainakin 35 ennen kuin supertähtien tallitoveruus voisi konkretisoitua.

– Ei sitä koskaan tiedä, mitä tapahtuu. Olen aika varma, että Lewis jatkaa Mercedeksellä. Kaikki muu olisi iso yllätys, mutta ei sitä koskaan tiedä. Ehkä jonain päivänä. Vaikka olemme jo molemmat aika vanhoja, Vettel pyöritteli.

– Ei pidä koskaan sanoa ’ei koskaan’, mutta minulle sillä ei ole niin väliä. Olen erittäin tyytyväinen siihen, missä olen nyt, Ferrari-kuski jatkoi.

Lue myös:

    Uusimmat