F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Kimi Räikköseltä paljon puhuva kommentti Sebastian Vettelin tilanteesta – "Se ei oikeastaan kosketa minua"

5:48
Ferrarilta pahaa sekoilua Itävallassa – keskinäinen kolari puhututti C Moren F1-studiossa.

Sebastian Vettelin kohtelu Ferrarin tallissa kevään ja kesän aikana on ollut yksi F1:n kuumista puheenaiheista. Nyt asiaan on ottanut kantaa myös Kimi Räikkönen, joka kommentoi entisen tallikaverinsa tilannetta Motorsport-totalin haastattelussa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Unkarin GP suorana 17.-19.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Unkarin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ferrari pudotti toukokuussa F1-kuljettajamarkkinoiden tähän saakka suurimman pommin, kun se ilmoitti Sebastian Vettelin jättävän tallin. Vettelin sopimus italialaistallin kanssa päättyy kuluvan kauden jälkeen. Vettelin paikalle Ferrari palkkasi sittemmin espanjalaisen Carlos Sainzin.

Kauden avauskilpailun yhteydessä Itävallassa Vettel paljasti, ettei Ferrari edes neuvotellut hänen kanssaan jatkosopimuksesta. Tieto erosi voimakkaasti siitä, mitä tallipäällikkö Mattia Binotto oli kertonut julkisuuteen aiemmin. Binotton mukaan sopimuksesta neuvoteltiin, mutta yhteisymmärrykseen ei päästy.

Ferrarin toiminta on herättänyt keskustelua saksalaiskuljettajan kohtelusta tallissa. Myös Vettelin ja Ferrarin välisistä tulehtuneista suhteista on esitetty arvioita. Motorsport-total kysyi asista Ferrarilla Vettelin tallikaverina aiemmin ajaneelta Kimi Räikköseltä. Alfa Romeo -kuljettaja Räikkönen ei halunnut liiemmin spekuloida tilanteella.

– Puhuin hänen (Vettelin) kanssaan pikaisesti ensimmäisenä kisaviikonloppuna, kun satuimme kohtaamaan ennen lähtöä. En tiedä asiasta paljoakaan. Se mitä siellä (Ferrarilla) tapahtuu, ei oikeastaan kosketa minua, Räikkönen sanoi.

Räikkönen ei halunnut ottaa kantaa siihen, onko Vetteliä kohdeltu tallissa huonosti.

– En usko, että heidän suhteensa on niin huono kuin monet ihmiset nyt väittävät, Räikkönen sanoi.

– Joskus vain täytyy jättää tiimi ja lähteä. Näemme, miten tilanne kehittyy. En kuitenkaan antaisi liikaa arvoa hänen kokemilleen vaikeuksille ensimmäisissä kilpailuissa. Alku ei ole ollut kaikista helpoin meillekään. Olen varma, että Ferrari nousee vielä.

Räikkönen jätti Ferrarin kauden 2018 päätteeksi, kun talli ilmoitti syyskuussa Charles Leclercin korvaavan suomalaisen seuraavalla kaudella. Räikkösen mukaan tieto sopimuksen päättymisestä ei muuttanut hänen asemaansa tallissa. Hän uskoo Vettelin tilanteen olevan samanlainen. Talli ei suosi Leclerciä.

– Olen varma, että he saavat molemmat täysin samanlaista kohtelua, Räikkönen sanoi.

– Heille on tärkeää, että molemmat autot saavuttavat parhaan mahdollisen tuloksen. En näe mitää syytä, miksi he tekisivät niin.

Arvuuttelu Vettelin tulevaisuudesta on käynyt kiivaana Ferrerin ilmoituksesta lähtien. Saksalaisen on vuorotellen huhuttu ajavan ensi kaudella Red Bullilla, Racing Pointilla tai Renaultilla. Myös välivuosi tai F1-uran lopettaminen ovat olleet mukana arvailuissa.
Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja