Mainos

Vetäjä: Stop Talvivaara yritetään vaientaa

Stop Talvivaaran nokkamies Hannu Hyvösen mielestä Aalto-yliopiston professori Kari Heiskanen on väärässä siinä, että Talvivaaraa ei voi sulkea turvallisesti.

– Tämä on suora vastahyökkäys kansanliikettä vastaan. Tällä tavalla yritetään estää huominen suurmielenosoitus Helsingissä, väittää tuohtunut Hyvönen.

Hyvösen mukaan bioliuotusprosessin pysäyttäminen on varsin yksinkertaista. Kun lopetetaan uuden veden ja rikkihapon syöttäminen murskekasoihin ja lopetetaan kasojen ilmastus, loppuu bakteeritoiminta ja metallien liukeneminen.

Riskit ovat kiistattomat, jos toiminta jatkuu

Stop Talvivaara - kansanliikkeen nokkamies Hannu Hyvönen tilittää avoimessa kirjeessään, että kipsisakka-allas ei todellakaan ole ainoa heikko kohta. Kaikissa altaissa on sama ongelma: ne on tehty kiireessä ja ilman kunnollista valvontaa.

– Kuinka arvostettu Aalto-yliopisto suhtautuu professorinsa toimintaan kaivoksen osakkeen omistajien propagandavälineenä? Jos jonkun on levitettävä epätietoa, jätettäköön se tehtävä kaivosyhtiölle, jyrähtää Hyvönen.

Hyvösen mukaan täyttä pötyä on myös Heiskasen väite siitä, että jos kaivos nyt suljetaan, lasku kaatuu yhteiskunnalle.

– Tarkoittaako Heiskanen sitä, ettei kaivoksen antama vakuus tällaisten tapahtumien osalta ei olekaan todellinen? Rahaa pitäisi olla varattuna 30 miljoonaa euroa ongelmien korjaamiseen.

Huomenna 45 minuuttia - ohjelmassa kello 20.00 Synkkä totuus Talvivaarasta, reportaasi kulissien takaa

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.