Verkkovalmistaja Nokia vahvistaa vetäytyvänsä Venäjältä – tietoliikenneverkkojen ylläpito jatkuu: "Venäläisten on saatava tietoa ulkopuolelta"

Nokia tahkoi yli 630 miljoonan voiton – tässä tulosparannuksen syyt 3:01
Kerroimme syksyllä: Nokia tahkoi yli 630 miljoonan voiton – tässä tulosparannuksen syyt

Verkkovalmistaja Nokia vahvistaa vetäytyvänsä Venäjältä Venäjän Ukrainaan kohdistaman hyökkäyksen vuoksi. Päätöksellä ei Nokian mukaan ole vaikutusta yhtiön taloudellisiin näkymiin.

Nokia on viime viikkojen aikana keskeyttänyt toimitukset ja kaiken uuden liiketoiminnan Venäjällä sekä aloittanut tutkimus- ja kehitystoimintansa siirtämisen pois maasta.

Nokian mukaan Venäjän osuus yhtiön liikevaihdosta oli viime vuonna alle kaksi prosenttia. Nokia ei odota vetäytymispäätöksen vaikuttavan sen kykyyn saavuttaa tämän vuoden tavoitteitaan, etenkin kun muilla markkina-alueilla yhtiön tuotteiden kysyntä on vahvaa.

Verkkojen ylläpito jatkuu

Nokia kertoo jatkavansa tietoliikenneverkkojen ylläpitoa vetäytymisensä aikana ja hakevansa tarvittavia lupia ylläpidon mahdollistamiseksi Venäjän vastaisista pakotteista huolimatta. Nokia perustelee tätä sillä, että yhtiö haluaa auttaa venäläisiä pääsemään käsiksi Venäjän ulkopuolisiin tietolähteisiin.

–  Humanitäärisistä syistä länsimaiset hallitukset ovat ilmaisseet huolensa kriittisen tietoliikenneverkkoinfrastruktuurin romahtamisesta Venäjällä. He ovat lisäksi painottaneet jatkuvan tiedonkulun ja internetiin pääsyn tärkeyttä, jotta Venäjän kansalaisten mahdollisuus saada tietoa ja näkemyksiä myös maan ulkopuolelta säilyisi, Nokia kirjoittaa tiedotteessaan.

– Näistä syistä Nokia pyrkii tukemaan verkkojen ylläpitoa vetäytymisen ajan ja hakee tarvittavia lupia tämän tuen mahdollistamiseksi nykyisten pakotteiden mukaisesti.

Lue myös:

    Uusimmat