Mainos

Venezuela katkaisee välit Kolumbiaan

Venezuelan presidentti Hugo Chavéz on ilmoittanut katkaisevansa välinsä naapurimaa Kolumbiaan. Venezuela vetää suurlähettiläänsä Kolumbiasta ja rajoittaa kolumbialaisten tuotteiden maahantuontia.

Välien katkaisu johtuu Kolumbian esittämistä syytöksistä, joiden mukaan Venezuelalla olisi näppinsä pelissä Kolumbian marxistisen FARC-sissiliikkeen kanssa.

- Tämän tuoreen aggression vuoksi olen käskenyt, että suurlähettiläämme lähtee Bogotasta, Chavéz julisti valtion televisiokanavalla.

FARC-liikkeeltä löydettiin aseita, joita Venezuela on aiemmin ostanut Ruotsista. Myös Ruotsi on vaatinut Venezuelalta selitystä, sillä aikanaan sen kanssa tehdyn kaupan ehtoihin sisältyi sitoumus olla myymättä aseita eteenpäin.

Venezuelan ulkoministeri Nicolas Maduro sanoi Venezuelan hallituksen vastaavan sopivana aikana "sitä kohtaan esitettyihin valheisiin". Hänen mukaansa Kolumbia yrittää vierittää syyn omista ongelmistaan muiden niskaan.

Jännitteet Kolumbian ja Venezuelan välillä ovat kiristyneet, kun Kolumbia salli Yhdysvaltojen käyttää kolmea tukikohtaa Kolumbiassa huumeiden vastaiseen sodankäyntiin. Venezuela on arvostellut rajanaapurinsa ratkaisua.

Kolumbia ei ole vielä vastannut Venezuelan julistukseen.

(MTV3 - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.