Venäläisyhtiö haastoi Twitchin oikeuteen – vaatii yli kahden miljardin euron korvauksia

Lapsen oikeudet digitaalisessa mediassa 9:06
Millaiset ovat lasten oikeudet digimaailmassa? Siitä keskustellaan videolla.

Venäjän kolmanneksi suurin internetyhtiö Rambler Group aikoo haastaa tietokonepelaajien suosiman livestriimauspalvelu Twitchin oikeuteen Englannin Valioliigan pelien laittomista lähetyksistä. Firma vaatii suoratoistopalvelulta noin 180 miljardin ruplan eli 2,4 miljardin euron korvauksia. Aiheesta uutisoi muun muassa uutiskanava BBC.

Venäläisen Rambler Groupin mukaan Twitch loukkasi sen yksinoikeutta Englannin Valioliigan pelien näyttämiseen 36 000 kertaa elokuun ja marraskuun välisenä aikana. Yhtiö vaatii Twitchiltä tästä hyvästä noin 180 miljardin ruplan eli noin 2,4 miljardin euron korvauksia. Lisäksi se haluaa, että Amazonin omistama julkaisualusta pistetään pannaan Venäjällä.

BBC:n mukaan Venäjällä käytetään Twitchiä kolmanneksi eniten koko maailmassa. Palvelulla on päivittäin maailmalla yli 15 miljoonaa käyttäjää.

Syytteet "perusteettomia"

Uutiskanava tarkasteli Twitchin käyttöehtoja ja siellä luki: ”käyttäjät eivät saa jakaa sisältöä, kuten elokuvia, televisio-ohjelmia tai urheiluotteluita, ilman tekijänoikeuksien haltijan lupaa.

Twitchin lakimies totesi BBC:lle, että Rambler Groupin syytökset ovat "perusteettomia".

Lakimies Julianna Tabastaeva kertoi venäjänkieliselle Kommersant-sivustolle, että Twitch ”vain tarjoaa käyttäjille pääsyn julkaisualustalle eikä pysty muuttamaan käyttäjien julkaisempaa sisältöä tai jäljittämään mahdollisia väärinkäytöksiä”.

Tabastaeva lisäsi, että yritys ”tekee kaiken välttämättömän sen eteen, että väärinkäytöksistä päästäisiin eroon”. Hän totesi myös, että Twitch ei ollut 16. joulukuuta saanut Rambler Groupilta mitään virallista tiedonantoa asiaan liittyen.

Kiistaa käsitellään 20. joulukuuta

Tapausta käsitellään oikeuden istunnossa Moskovassa 20. joulukuuta. Twitchiä on määrätty keskeyttämään Valioliigan pelien näyttäminen väliaikaisesti, kunnes asiaan saadaan ratkaisu.

Reutersin mukaan Rambler Groupilla urheilulähetyksistä vastaava johtaja Mikhail Gershkovic totesi lähettämässään tiedotteessa seuraavaa: ”Syynä kanteellemme Twitchiä vastaan on se, että puolustamme yksinoikeuttamme lähettää Englannin Valioliigan pelejä ja jatkamme aktiivista taistelua laittomia lähetyksiä vastaan”.

Amazon ei vielä 16. joulukuuta ollut kommentoinut asiaa BBC:lle.

Venäläisfirmalla yksinoikeus kolmeksi kisakaudeksi

Rambler Group osti tänä vuonna yksinoikeudet Englannin Valioliigan otteluiden lähetykseen kolmeksi kilpailukaudeksi.

BBC:n tietojen mukaan yritys käy Twitchin kanssa neuvotteluita asiasta, jotta sopu saataisiin syntymään.

Amazonilla on vastaava yksinoikeus näiden pelien lähettämiseen Isossa-Britanniassa seuraavaksi kolmeksi vuodeksi.

Lähteet: Bbc.com, Reuters.com

Lue myös:

    Uusimmat