Pöydälle jätetyn tietokoneen akku räjähti ja syttyi tuleen – Steven julkaisi varoittavat kuvat seurauksista

Auto syttyi ilmiliekkehin Yhdysvalloissa: urheat sivulliset kiirehtivät hätiin 1:21
Auto syttyi ilmiliekkehin Yhdysvalloissa, urheat sivulliset kiirehtivät hätiin

Steven julkaisi karut kuvat tietokoneestaan, joka ylikuumentui. Kuumenemisen seurauksena koneen akku syttyi tuleen ja räjähti. 

Apple julisti hiljattain takaisinkutsun 15 tuuman MacBook Pro -tietokoneille niiden mahdollisesti vaarallisen akun takia. PetaPixel-sivusto uutisoi nyt kuvista, jotka näyttävät karulla tavalla, mitä vialliselle MacBook Prolle saattaa tapahtua.

Pöydälle jätetty tietokone syttyi

Facebook-käyttäjä Steven Gagnen julkaisemissa kuvissa näkyy 15 tuuman MacBook Pro, jonka akku on räjähtänyt ja syttynyt tuleen. Miehen kertomuksen mukaan pöydälle jätetty tietokone päästi erikoisen äänen, jota seurannut kemikaalien käry sai Gagnen ponnahtamaan sängystään pelästyneenä.

Astetta erikoisemman tilanteesta tekee se, että viallinen MacBook Pro ei liekkeihin leimahtaessaan ollut käynnissä tai latauksessa. Viallinen akku sytytti pienen tulipalon, jonka läppärin omistaja ehti kuitenkin sammuttamaan ennen suurempia tuhoja.

Tilanne tapahtui 17. kesäkuuta, kolme vuorokautta ennen takaisinkutsua.

Mahdollisesti vaarallisella akulla varustettuja koneita myyty 2015–2017

Applen takaisinkutsu koskee rajattua määrää vanhemman sukupolven 15 tuuman näytöllä varustettuja kannettavia MacBook Pro -tietokoneita. Applen mukaan näiden tietokoneiden akku voi ylikuumentua ja syttyä palamaan. Käyttäjiä kehotetaan lopettamaan laitteen käyttö.

Mahdollisesti vaarallisella akulla varustetut MacBook Pro -tietokoneet on myyty pääosin syyskuun 2015 ja helmikuun 2017 välisenä aikana ja ne ovat mallia MacBook Pro (Retina, 15-inch, Mid 2015). Apple on avannut verkkosivun, johon voi syöttää oman tietokoneensa sarjanumeron ja tarkistaa, kuuluuko se takaisinkutsun piiriin.

Takaisinkutsutun laitteen akku vaihtoon maksutta

Apple vaihtaa takaisinkutsutun laitteen akun uuteen veloituksetta. Takaisinkutsu ei koske muita 15 tuuman MacBook Pro -tietokoneita tai muita Mac-läppäreitä.

Apple on viime aikoina joutunut turvautumaan takaisinkutsuihin useaan otteeseen. Viimeksi huhtikuussa uutisoitiin vaarallisista latureista, jotka aiheuttivat sähköiskuja. 

Lue myös:

    Uusimmat