Harrastuksesta tuli työ: Nainen nelinkertaisti tulonsa ryhtymällä pelaamaan videopelejä

Fortnite vie pelaajat mennessään 7:14
Videolla keskustellaan hittipeli Fortnitesta. Millaista on ammattipelaajan arki?

Englantilaisnainen onnistui tekemään rakkaasta pelaamisharrastuksestaan itselleen päivätyön, jolla hän tienaa nykyisin elantonsa, kertovat muun muassa Daily Mail ja The Sun.

Brittiläinen Amy Bayliss, 22, paljastaa, että hän on onnistunut nelinkertaistamaan tulonsa lopetettuaan työnsä bingojuontajana ja aloitettuaan pelaamaan videopelejä.

Jo viisivuotiaasta asti pelaamisesta innostunut Amy tutustui tietokone- ja konsolipelien palveluun,Twitchiin, vuonna 2017 poikaystävänsä myötä. Hän innostui heti alustasta, ja aloitti omien peliensä live-striimaamisen palveluun muutamaa kuukautta myöhemmin, syksyllä 2017 nimimerkillä Bamyleaf.

Ensin Amy teki lähetyksiä ilmaiseksi kahden viikon välein. Sitten hän uskaltautui lopettamaan työnsä, muutti halpaan opiskelija-asuntoon poikaystävänsä kanssa ja aloitti pelaamisen täyspäiväisesti.

Ensimmäisessä kuussa Amy tienasi vain 35 puntaa, noin 40 euroa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Nyt Amylla on jo Twitchissä 5 000 seuraajaa ja hänen live-striimejään katsoo päivittäin noin 700–1 000 katsojaa. Amy pelaa esimerkiksi Warframea ja Borderlands 2:sta noin 5–6 tunnin ajan päivässä.

Nyt nuoren naisen kuukausiansiot ovat parhaimmillaan noin 3 000 punnan, noin 3 400 euron luokkaa. Rahat tulevat seuraajista sekä lahjoituksina. Vaihtelua on kuitenkin paljon: joskus kuukaudessa tienaa vain noin 900 euroa.

"Twitch ei ole Tinder"

Amy kertoo nauttivansa työstään ja saaneensa sen kautta paljon mahtavia ystäviä, mutta yhteen asiaan nuori nainen ei kuitenkaan ole peliyhteisössä tyytyväinen: miesten on vaikea ottaa naispelaajaa vakavasti.

Seksismin eteen on edelleen paljon tehtävää.

Amyn mukaan myös naisten pitäisi voida tehdä rahaa pelaamalla kuten miehetkin voivat, ilman pelkoa seksistisistä kommenteista. Mitään seksuaalista ei Amyn mukaan hänen pelaamisessaan nimittäin ole – jopa hänen äitinsä katsoo usein tyttärensä pelejä.

– Ihmiset olettavat, että milloin vain nainen on kameran edessä netissä, hänen täytyy tehdä jotakin seksuaalista, mutta Twitch ei ole Tinder. Emme mene nettiin tullaksemme ahdistelluiksi ja vaikka olisi naisia, jotka etsivät seksuaalista huomiota, sillä ei pitäisi olla väliä, Amy sanoo Daily Mailin mukaan.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Suurin osa Amyn seuraajista on 25–50+-vuotiaita miehiä. Hänen mukaansa keskustelussa ei pitäisi olla mitään outoa, vaikka hän onkin nainen. Joskus jotkut kutsuvat häntä ”huoraksi” tai jatkuvasti ”kauniiksi” – ne käyttäjät Amy estää.

– Kuka tahansa voi pelata tai striimata. Olen ollut aika onnekas ottaen huomioon, että en kohtaa niin paljon vihaa tai seksismiä, mutta tiedän, että se voi olla paljon pahempaa muille naisille, hän sanoo.

Amyn tulot ovat vielä verrattain pienet striimaamisesta. Esimerkiksi Fortnite-pelaaja "Ninjan" kerrotaan tienaavan yli 430 000 euroa kuukaudessa pelkästään pelaamalla videopelejä.

Lue myös:

    Uusimmat