Venäläiskuskia ei haluttu Suomen MM-ralliin – kertoi nyt Jyväskylässä saamastaan kohtelusta

Venäläinen rallikuski Nikolai Grjazin on ollut MM-rallikauden aikana monesti otsikoissa nykyisen maailmantilanteen vuoksi.

Venäjän aloittaman sodan vuoksi Viro eväsi Grjazinin saapumisen heinäkuussa kisattuun MM-ralliin asettamalla venäläiskuskin maahantulokieltoon.

Myös Suomen MM-rallin pääsponsorina toimiva Secto Automotive julkisti jyrkän kantansa, jonka mukaan Grjazinin osallistuminen Jyväskylän MM-ralliin pitäisi evätä. Näin ei kuitenkaan käynyt ja Grjazin sai kisata Suomen sorateillä.

Grjazin kertoi kokemuksestaan Championatin haastattelussa.

– Tilanne ei vaikuttanut mitään millään tavalla. Minulle urheilu on tärkeintä. Tulin kisaamaan, ja tehtäväni on suoriutua hyvin miellyttääkseni faneja, jotka ovat tulleet katsomaan, Grjazin toteaa.

24-vuotiaan venäläiskuskin mukaan kukaan ei ottanut häneen yhteyttä asian tiimoilta missään vaiheessa.

– Kukaan ei puhunut minulle henkilökohtaisesti. Saavuin vain rauhallisesti Suomeen ja kävin töihin, Grjazin sanoo.

Kaiken kaikkiaan Grjazin sai olla Suomessa rauhassa, eikä kokenut oloaan erilaiseksi Venäjän sotatoimien vuoksi. Grjazin koki saaneensa suomalaisilta samanlaista kohtelua kuin aikaisemminkin.

– Minulla on paljon suomalaisia tuttavia. Kaikki oli normaalisti. Puhuin ennen shakedownia suomalaisten ystävieni kanssa, niin muita ihmisiä tuli paikalle ottamaan kuvia. Minun käsitykseni mukaan kaikki sujui, kuten aina.

Suomen MM-ralli päättyi Grjazinin osalta kuitenkin aikaiseen keskeytykseen, kun hän rikkoi autonsa testierikoiskokeella, eikä kyennyt osallistumaan edes ensimmäiselle erikoiskokeelle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja