Jari-Matti Latvala haluaa vielä kerran MM-rallinäyttämölle – "Se olisi saatava täyteen"

Jari-Matti Latvala haluaisi osallistua ainakin yhteen MM-ralliin lähivuosina.

Toyotan tallipäällikkönä toimiva Latvala kertoi hiljattain suunnitelmastaan DirtFish-sivuston haastattelussa. Rallin MM-sarjassa eniten osakilpailuja ajanut Latvala avaa aikeitaan myös MTV Urheilulle.

– Olen nyt 37-vuotias ja ajanut 209 MM-osakilpailua. Haluan ajaa vielä ainakin sen yhden kerran. Haluan ajaa osakilpailun numero 210 ennen kuin täytän 40 vuotta – se olisi saatava täyteen viimeistään sinä vuonna, vuonna 1985 syntynyt Latvala kaavailee.

Latvala lopetti aktiiviuransa vuonna 2020 ja seuraavan vuoden alussa hän aloitti Toyotan tallipäällikkönä. Hän osallistuu yhä säännöllisesti historic-ralleihin, mutta hän haluaisi palata hetkeksi takaisin lajin huipputasolle.

Paluukilpailulle todennäköisin paikka olisi kotoinen Suomen MM-ralli, joka järjestetään perinteisesti loppukesästä Jyväskylän ympäristössä. Toyotan päämaja sijaitsee juuri Jyväskylässä.

– En ole ajanut yhtään rallia uuden teknologian autolla ja haaveena olisi päästä ajamaan sellaisella yksi kisa, Latvala viittaa nykyisiin Rally1-luokituksen hybridikilpureihin, joilla on ajettu MM-sarjan pääluokassa tämän vuoden alusta lähtien.

Mutta milloin Latvalalle saattaisi avautua tilaisuus paluulle?

– Esimerkiksi kahden vuoden päästä se voisi olla mahdollista, kun autoja on enemmän. Silloin se olisi realistisempaa, Latvala arvioi.

– Nyt se ei ole realistista ja vielä ensi vuonnakin voi olla vaikeaa. Mutta 2024 se voisi olla ihan mahdollista. Siitä täytyy kuitenkin keskustella Toyotan kanssa, Latvala naurahtaa.

Toyota on ollut iskussa tällä kaudella uudella Rally1-autollaan. Tallin suomalaistähti Kalle Rovanperä on voittanut kauden yhdeksästä osakilpailusta peräti viisi ja johtaa ylivoimaisesti MM-sarjaa. Lisäksi Toyotalla on selvä johto valmistajien MM-sarjassa.

Kauden seuraava osakilpailu ajetaan Kreikassa 8.-11. syyskuuta.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat