Jari Huttusen näyttöpaikka lässähti täysin – suomalaiskuskilta karu arvio Suomen MM-rallin jälkeen

Jari Huttuselle ei jäänyt paljon positiivista kerrottavaa viime viikonloppuna ajetusta Suomen MM-rallista – mutta jotain pientä kuitenkin.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Kroatian MM-ralli 18.-21.4.
Pe: EK:t 1-8 klo 9.15 alkaen 
La: EK:t 9-16 klo 8.15 alkaen
Su: EK:t 17-20 klo 8.00 alkaen

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

– Fiilis ei ole ehkä niin iloinen ja hyvä, mitä odotimme etukäteen.

Huttusen Suomen MM-rallin maalissa antama kommentti kertoo kaiken oleellisen. Odotukset olivat korkealla, mutta näyttöpaikka lässähti totaalisesti.

Huttuselle oli kerätty kasaan rahoitus, jolla hänelle vuokrattiin käyttöön M-Sport Fordin Puma Rally1 -auto Jyväskylään. Kiuruvetisen oli tarkoitus väläytellä vauhtiaan hybridi-Pumalla, joka tiedetään kilpailukykyiseksi autoksi.

Huttusen ongelmat alkoivat jo ensimmäisenä kunnon ajopäivänä. Polttoainetankin turvavaahto oli sulanut ja tukkinut suodattimet. Samalla menoveden paineet katosivat, ja aikaa meni hukkaan viisi minuuttia.

– Muutama hyvä pätkä, liikaa ongelmia, kaikennäköistä pientä… Harmittaa aika paljon, yhdeksänneksi sijoittunut Huttunen summasi.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Jari Huttunen Suomen MM-rallissa. 

Huttunen arvioi, että hän pystyi ajamaan kolme tai maksimissaan neljä erikoiskoetta läpi täysin ehjällä Fordilla.

– Aika paljon turhauttaa. Varsinkin sunnuntaiaamuna, kun tuli tehostinongelma vastaan. Silloin ajatteli, että ei tämä voi olla totta. Mutta se on sellaista.

Huttusen manageri Marcus Grönholm kertoi jo rallin aikana perjantaina, että hän aikoo marssia M-Sport Fordin pääpomon Malcolm Wilsonin puheille ja vaatia suojatilleen uutta näyttöpaikkaa. Nähtäväksi jää, tuleeko M-Sport asiassa yhtään vastaan.

– Siitä en osaa sanoa mitään. Mä en ole jutellut mitään, Huttunen totesi.

Mutta sitten niihin pieniin positiivisiin asioihin. Kokemuksena kotikilpailuun osallistuminen ykkösluokan autolla oli Huttusen mukaan "hieno".

– Sai kokemusta, minkälaista olisi ajaa tuollaisella autolla. Se oli uskomatonta, kuinka paljon oli faneja huollossa ja reitillä. Se oli minulle ennenkokematonta ja antoi lisäsysäyksen.

– Harmi, että tuloksellisesti ja vauhdillisesti emme saaneet sitä, mitä haimme, Huttunen sanoi.

Huttunen kilpailee seuraavan kerran jo ensi viikolla Belgian MM-rallissa, johon hän starttaa M-Sportin Ford Fiesta Rally2 -autolla WRC2-luokan kisaan.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat