Suomen MM-rallissa kuohuu! Pääsponsorilta tiukka kannanotto venäläiskuljettajista

Kalle Rovanperä lähtee maagisesta pistejohdosta kohti Suomen MM-rallia – näistä asetelmista Jyväskylän sorateille lähdetään 13:43
Secto Automotive ei haluaisi nähdä venäläisten kisaavan Jyväskylässä. Videolla ennakointia viikonlopun Suomen MM-rallista.

Suomen MM-rallin pääsponsoreihin lukeutuva autoalan yritys Secto Automotive on julkaissut tiukan kannanoton venäläiskuljettajien osallistumisesta viikonlopun ralliin.

– Venäläisten kuskien ei kuuluisi Suomessa ajaa. Jos meillä olisi tässä asiassa vaikutusvaltaa, sen käyttäisimme. Secton logoa ei ole venäläisten kuljettajien autoissa, Secto Automotiven toimitusjohtaja Matias Henkolakirjoittaa.

Kilpailuun on tiettävästi saapumassa kolme venäläiskilpailijaa. Mukaan ovat ilmoittautuneet RC5-sarjassa ajava Vitali Antonov, sekä RC2-luokan kuljettaja Nikola Grjazin ja hänen kartanlukijansa Konstantin Aleksandrov.

– Sota on tullut ihan oikeasti lähelle meitä, Henkola varoittaa.

AKK-Motorsport ry:n toimitusjohtaja Riku Bitter kertoi viime viikolla STT:lle, että Suomen MM-rallissa noudatetaan yksinkertaisesti autoliitto FIA:n ohjeita.

– Kuluvalla kaudella venäläisautoilijat ovat kisanneet Venäjän hyökkäyssodan jälkeen Kroatiassa, Portugalissa ja Sardiniassa, näillä samoilla FIA:n ohjeilla, Bitter kertoi.

Heinäkuun Viron rallissa venäläisiä ei kuitenkaan nähty, sillä valtion sisäministeriö eväsi heidän maahantulonsa.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat