Venäläisiltä kovaa tekstiä MM-hiihdoista – "Tappaa lajin"

MTV:n MM-kisatiimi paketoi: Viestijoukkue ja Anttola helminä, Iivo Niskaselle pettymys –  "Viimeiset pari kilometriä oli selvää" 3:32
Katso videolta: MTV:n kisatiimi veti yhteen Planican MM-kilpailut.

Planican MM-hiihdot tulivat päätökseen sunnuntaina. Venäläinen urheilujuontaja ja kommentaattori Dmitri Guberniev kertoi NRK:lle, että maastohiihdon taso on todella alhainen ilman venäläistähtiä Natalja Neprjajevaa ja Aleksandr Bolshunovia. 

Ruotsin ja Norjan maastohiihtäjät voittivat Planican kisojen 24:stä mahdollisesta henkilökohtaisesta mitalista 22. Sen lisäksi Norja voitti kultaa miesten sekä naisten viesteissä. Gubernievin mielestä MM-kisoista tulee vain pienen alueen kilpailut. Venäjä järjesti MM-hiihtojen aikaan omat kilpailunsa Valko-Venäjän kanssa.

– Tämä tappaa lajin. Maantieteellisesti ja yleisen kiinnostuksen kannalta se ei ole hyvä asia. MM-kisat ovat nyt vain paikalliset kisat. En tiedä, mitä norjalaiset ja ruotsalaiset katsojat ajattelevat siitä. Jos he haluavat voittaa kaikki mitalit, niin ei ongelmaa. Mutta ilman venäläisiä urheilijoita en ymmärrä, että miksi. Heidän tulisi kisata kaikkia maailman parhaimpia vastaan, ei vain paikallisia vastaan, Guberniev latasi.

Kaksi vuotta aiemmin Oberstdorfissa Norja oli vieläkin ylivoimaisempi mitalitaulukossa, kun otetaan kaikki lajit huomioon. Tuolloin maa voitti 31 mitalia ja nyt 27. Yhteensä mitaleita voitti 12 maata, Oberstdorfissa mitalimaita oli 11 mukana myös Venäjä. Ruotsi nosti määrää seitsemästä ja Saksa kuudesta 12:sta mitaliin.

Maastohiihdossa mitaleita voitti vuoden 2021 kisoissa seitsemän eri maata. Näistä Norja voitti 18 kappaletta, kun otetaan huomioon kaikki matkat. Ruotsi voitti seitsemän ja Venäjän olympiakomitean joukkue viisi. Suomi ja Slovenia voittivat kaksi mitalia, Ranska ja Sveitsi yhdet. 

Planicassa mitaleita voitti myöskin seitsemän maata, vaikka Venäjä ei ollut mukana. Norja saavutti 16 mitalia, Ruotsi 12 mitalia, Saksa kolme, Yhdysvallat ja Ranska kaksi sekä Suomi yhden.

– Meidän kilpailumme ovat paljon kiinnostavampia kuin MM-kisat. Jos olen rehellinen, niin en edes tiedä, keistä tuli maailmanmestareita. Meillä on joka päivä omia mielenkiintoisia kisojamme. Todelliset MM-kilpailut ovat sataprosenttisesti täällä, Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe totesi venäläismedioille.

Venäjän tähtihiihtäjä Aleksandr Bolshunov on samoilla linjoilla Välben kanssa.

– On vain yhdet mestaruuskisat ja ne ovat täällä. Minua ei kiinnosta, mitä maailmancupissa ja MM-kisoissa tapahtuu. Olen jo sanonut sen aiemmin. Sanoisin, että koko maailma on täällä. Nyt on kaksi maata ja niitä tulee vielä lisää. Silloin tulee meidän aikamme, neljä kultaa ja yhden hopean Venäjän kisoissa voittanut Bolshunov kertoi.

Lue myös:

    Uusimmat