Turhautuneen Jelena Välben radikaali ehdotus hämmentää kilpailijamaita: venäläistenkin keskuudesta kantautuu kritiikkiä – "Minulla olisi musta silmä, jos olisin tehnyt niin"

3:28
Joni Mäen ja Ristomatti Hakolan MM-hopea kismitti pronssille jätettyjä venäläisiä.

Jelena Välbe on tehnyt MM-hiihtojen aikana selväksi sen, että hän on erittäin tyytymätön venäläisurheilijoiden saavuttamiin tuloksiin. Välben esittämät keinot tulostason kohentamiseksi eivät saa kannatusta kisojen mitalirohmuilta, Ruotsista ja Norjasta.

Venäjä on saavuttanut kisoista toistaiseksi vain kaksi mitalia, ja maan hiihtopomo Välbe on jo syyttänyt heikosta mitalisaaliista saksalaisvalmentaja Markus Crameria, joka on tehnyt pitkän uran Venäjän maajoukkueen peräsimessä.

Välbe pitää myös mahdollisena sitä, että venäläisurheilijat viettävät liikaa aikaa puhelimella ja tämän vuoksi heidän keskittymisensä kärsii. Tiistaina Välbe väläytti, että urheilijoilta voitaisiin kerätä puhelimet kokonaan pois.

– Olemme ottaneet puhelimet ennenkin pois, kieltäneet ne, ja nyt meidän täytyy minusta palata siihen. Vain tiukka kuri tuottaa tuloksia.

Yhtenä venäläisten epäonnistujista pidetty Natalia Neprjajeva ymmärtää Välben ehdotusta. Hän uskoo, että jos urheilijoilla ei olisi puhelimia, negatiiviset kommentit eivät häiritsisi.

– Ne vaikuttavat suuresti psyykeen ja laskevat mielialaa seuraaviin kisoihin lähdettäessä, Neprjajeva sanoi uutistoimisto Tassin mukaan.

Neprjajevan tavoin odotuksiin nähden alakanttiin suoriutunut Julia Stupak ei sen sijaan voinut kuin nauraa kuullessaan Välben ehdotuksesta.

– Toivottavasti se oli vitsi. Minulle puhelimen käyttö ei ole ongelma. Käytän sitä vain yhteydenpitoon perheeni kanssa. Sosiaalinen media ei ole minulle tällä hetkellä millään tavalla tärkeä, Stupak sanoi Aftonbladetin mukaan.

Tähän mennessä 18 mitalia kisoista voittaneen Norjan tiimimanageri Eirik Myhr Nossum ei usko, että puhelinten pois kerääminen olisi tuottanut Norjalle lisää mitaleita.

– Minulla olisi musta silmä, jos olisin tehnyt niin.

Ruotsalaishiihtäjä Frida Karlsson puolestaan sanoo, että puhelimen käyttö kisoissa on yksilöllinen asia.

– Jotkut voivat saada energiaa nähdessään sosiaalisessa mediassa jotain hauskaa, toisilta se voi viedä energiaa, jos alkaa miettiä ja stressata liikaa. 

Karlssonin mukaan päätöksen puhelimen käyttämisestä tai käyttämättä jättämisestä voi kuitenkin tehdä vain urheilija itse.

– Urheilijat tietävät sen itse parhaiten. Johtajan ei pitäisi joutua puuttumaan siihen. Emme ole mitään lapsia.

Oberstdorfin MM-hiihtojen päiväkohtaisen ohjelman näet tästä linkistä ja Suomen joukkueen tästä linkistä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja