Venäläisiä lomailee Krimillä kuin sotaa ei olisikaan: "Riskejä ei oikeastaan ole" – tältä alueella näyttää

Venäläiset lomailevat yhä Krimillä 1:55
Katso videolta, millaisissa oloissa venäläiset lomailevat miehitetyllä Krimillä.

Venäläisten lomailijoiden määrä Krimillä on matkailuyrittäjien mukaan pudonnut kolmanneksella Venäjän suurhyökkäyksen jälkeen. 

Lomailijoiden mukaan turismia haittaavat enemmän matkustamisen vaikeus kuin turvallisuusuhat. Venäläiset pääsevät Krimille näet vain maitse, sillä lentoliikennettä ei ole.

– Tulimme junalla. Se kesti kaksi vuorokautta ja neljä tuntia. Hyvin pitkään tänä vuonna, Krimin Jaltassa haastateltu Olga Morskova kertoo.

– Lensimme Vladivostokista Moskovaan. Moskovasta tulimme Jevpatoriaan (Krimille) junalla. Sinänsä rauhallista ja helppoa, mutta se oli 34 tuntia istumista junassa ja sitä ennen kahdeksan tunnin lento Moskovaan, eräs Tatiana kertoo.

Ukraina tuhosi Venäjän ilmatorjuntajärjestelmän – Valtava räjähdys tallentui kameraan 0:33
Ukraina tuhosi Venäjän ilmatorjuntajärjestelmän – valtava räjähdys tallentui kameraan.

Suosittu lomakohde venäläisten keskuudessa

Krim on ollut suosittu lomakohde venäläisten keskuudessa tsaarien ajoista lähtien. Kun Krimillä yleensä käy noin 9 miljoonaa turistia, nyt Venäjän suurhyökkäyksen toisena kesänä määrä on kuutisen miljoonaa.

Pudotusta on, mutta pelkoa ei tunnusteta. Eräs haastateltu venäläismatkailija vakuuttaa luottoaan ilmatorjunnan kykyyn torjua hyökkäykset.

Ukraina on kuitenkin jo tehnyt pienimuotoisen maihinnousun Krimille ja iskenyt ilmateitse sotilaskohteisiin ja Kertsinsalmen siltaankin.

Matkailuviranomainen pitää kielen keskellä suuta.

– Nyt Krimillä on luultavasti yhtä turvallista kuin muuallakin tällä alueella. Täällä hetkellä tilanne erityisen sotilasoperaation suhteen yleisesti ottaen tekee elämästä rajaseuduilla vähemmän turvallista, Venäjän matkailuliiton puheenjohtaja Alexei Volkov sanoo.

Venäjä miehitti Krimin laittomasti Ukrainalta vuonna 2014.

Tältä näyttää droneisku Krimin siltaan 0:45
Uutta videomateriaalia Krimin siltaiskusta: Näin meridrone eteni kohteeseensa.

Lue myös:

    Uusimmat