Satelliittikuvat paljastavat: Näin Krimin silta kärsi Ukrainan vesidronehyökkäyksessä

Katso satelliittikuvat: Näin Krimin silta vaurioitui Ukrainan vesidronehyökkäyksessä 0:15
Katso satelliittikuvat: Näin Krimin silta vaurioitui Ukrainan vesidronehyökkäyksessä.

Yhdysvaltalaisyhtiö Maxar on julkaissut uusia satelliittikuvia Venäjän ja Ukrainan Krimin niemimaan yhdistävästä sillasta, joka kärsi maanantaina vaurioita Ukrainan tekemässä hyökkäyksessä.

Ukrainan hyökkäys vaurioitti sillan autoliikenneosuutta. Sen sijaan armeijan huollon kannalta tärkeämpi rautatie ei ilmeisestikään kärsinyt vaurioita. Krimin silta on merkittävä huoltoreitti Etelä-Ukrainan venäläisjoukoille, jotka käyvät tällä hetkellä puolustustaistelua Ukrainan vastahyökkäystä vastaan.

Sillan vaurioitumisella on joka tapauksessa merkitystä Etelä-Ukrainassa taistelevien venäläisjoukkojen huollolle, arvioi yhdysvaltalainen ajatushautomo Institute for the Study of War (ISW). Kyseiset venäläisjoukot ovat Ukrainan vastahyökkäyksen aikana useita kertoja kritisoineet esimerkiksi ammusten vähyyttä. 

Länsi-Zaporizhzhjassa venäläisjoukkoja komentanut kenraali Ivan Popov sai äskettäin omien sanojensa mukaan kenkää sen jälkeen, kun toi muun muassa näitä huolia esille sodanjohdolle.

Krimin sillalla räjähti yhdysvaltalaismedia Washington Postin (WP) mukaan paikallista aikaa yöllä kello 3.05. Siltaiskussa menehtyi venäläispariskunta.

WP:n haastatteleman ukrainalaisviranomaisen mukaan iskun tekivät Ukrainan meri- ja erikoisjoukot vesidroneilla.

Kiova harvemmin on ottanut suoraan vastuuta Krimille tai Venäjälle tehdyistä hyökkäyksistä. Siitä huolimatta sekä ukrainalaismediat että kansainvälinen lehdistö on usein saanut tuoreeltaan nimettömiä kommentteja ukrainalaisviranomaisilta, jotka ovat myöntäneet maan olevan tällaisten hyökkäysten takana.

Ukrainalaisviranomaiset totesivat myös, että maalla on oikeus iskeä siltaa vastaan, koska sitä käytetään sotilastarvikkeiden kuljetukseen.

Ukrainan Venäjältä kaappaama TOS-1A-raketinheitin tulittaa vahvistamattomalla videolla venäläisasemia. 0:18
Ukrainan Venäjältä kaappaama TOS-1A-raketinheitin tulittaa vahvistamattomalla videolla venäläisasemia. Ukraina julkaisi videon heinäkuussa.

Lue myös:

    Uusimmat