Mainos

Venäläiset ja tshetsheenit vahvistivat tulitaukosopimuksen

Venäjän armeijan Tshetsheniassa olevien joukkojen komentaja Vjatsheslav Tihomirov ja tshetsheenikomentaja Aslan Mashadov sanoivat tänään sopineensa jällellä olevat ristiriidat ja päässeensä lopullisesti sopuun tulitauosta.

Tihomirovin mukaan venäläisjoukot aloittavat vetäytymisen Groznyista huomenna. Komentajan mukaan osasta Tshetsheniaa vetäydytään heti tänään. Lopullisesta vetäytymisestä neuvotellaan lähitulevaisuudessa, hän sanoi. Osapuolet aloittavat myös vankien vaihdon ja järjestävät Groznyiin venäläisten ja tshetsheenien yhteiset poliisipartiot.

Neuvottelut käytiin Novi Atagissa, noin 20 kilometrin päässä Groznyista. Neuvotteluja lykättiin viikonloppuna sen jälkeen kun venäläiset odottivat tshetsheenien palauttavan venäläissotilailta anastamansa aseet ja ammukset. Tshetsheenit palauttivat aseet myöhemmin ja sanoivat ryöstön olevan "luopioiden" tekoa.

Jeltsin ei suostu tapaamaan Lebediä

Presidentti Boris Jeltsin sen sijaan kieltäytyi tänään tapaamasta Tshetsheniaan nimittämäänsä erityislähettilästä Aleksandr Lebediä, kertoi uutistoimisto Itar-Tass.

Jeltsinin lehdistöpalvelun mukaan presidentti jatkaa lomaansa Moskovan lähellä. Jeltsinin päätös olla tapaamatta Lebediä lisää epäilyjä siitä, miten vahvalla pohjalla Tshetshenian rauhanprosessi oikein on.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.